Kielinspectie voor Cat. 3 wedstrijden pas in 2023

16 februari 2022 - De verplichte kielinspectie voor Categorie 3 wedstrijden per 1 januari 2022 is met een jaar uitgesteld naar 1 januari 2023. Zo is door World Sailing bekend gemaakt. Ook de eis dat een derde - anders dan de eigenaar - die inspectie moet doen is vervallen. De eigenaar of zijn/haar vertegenwoordiger mag die uitvoeren als de boot uit het water is en die inspectie mag niet ouder zijn dan 2 jaar voor een Categorie 3 wedstrijd.

De verplichte kielinspectie werd in veel landen verschillend geïnterpreteerd en er waren problemen met de invoering. De externe deskundige is niet meer vereist. Het gaat nu nog slechts om een "eigen verklaring" van de eigenaar.

De tekst in de Offshore Special Regulations luidt nu als volgt:

"M.i.v. 1 januari 2023 moet de eigenaar of zijn/haar vertegenwoordiger uiterlijk 2 jaar voor een Categorie 3 wedstrijd de kiel en het roer inspecteren conform de aanbevelingen in Appendix L."

De originele tekst in het Engels staat in rood hieronder.

De inspectieplicht als een jacht de bodem geraakt heeft, blijft wel van kracht.

Op grond van de ervaringen in de afgelopen jaren met kielbreuken adviseert de De Technisch Commissie van de Noordzee Club haar leden om de kielinspecties minimaal volgens deze voorschriften uit te voeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ORC IRC 2H

ORC - Nieuwe regels 2022 en meer

9 februari 2022 - De 2022 versie van het Offshore Racing Congress (ORC) is gepubliceerd en is klaar voor gebruik. Dit zijn updates van de regels van vorig jaar, samen met een verwijdering van ver... Lees verder

Webinar IRC European Championships 2022

26 februari 2022 - Dit jaar wordt vanuit Breskens het Europees Kampioenschap IRC verzeild van 25 t/m 28 augustus. Als hulp bij je voorbereiding organiseert de Nederlandse Noordzee Club in samenwer... Lees verder

>