Definitieve klassenindeling 2019

6 februari 2019 - Zoals gecommuniceerd via een eerder nieuwsbericht zal in 2019 de GPH opnieuw zal worden gebruikt voor de klassenindeling. De definitieve klassengrenzen zijn nu vastgesteld en kunnen worden gebruikt in de aankondigingen en wedstrijdbepalingen voor de evenementen.

De Klassenindeling

De klassenindeling voor 2019 is als volgt:

Klasse

Klassengrenzen

Klasse

Klassengrenzen

ORC 1

GPH < 600

IRC 1

TCC => 1.050

ORC 2

600 <= GPH < 630

IRC 2

TCC < 1.050

ORC 3

630 <= GPH < 720

IRC 3 (alleen Breskens)

TCC < 1,000

ORC 4

GPH => 720

   

Ten opzichte van de eerder gepubliceerde voorlopige klassenindeling is alleen de grens van de ORC 4 aangepast naar een GPH van 720.

Belangrijk is te melden dat boten, indien zij in ORC en in IRC willen dubbel scoren, de boot tijdens de wedstrijden moet voldoen aan zowel de IRC- als aan de ORC meetbrief.

Voor de Verbondsbezem competitie zijn ORC 3 en 4 samengevoegd. Zij vormen dus één startgroep, maar de organisatoren hebben de mogelijkheid voor ORC 3 en ORC 4 aparte klassementen te maken en prijzen uit te reiken.

Nederlandse Kampioenschappen
Het NK ORC 1, 2 en 3 zal tijdens de North Sea Regatta in Scheveningen verzeild worden en het NK IRC wordt zoals gebruikelijk weer verzeild tijdens het DAMEN Breskens Sailing Weekend.

Nieuw dit jaar, en de reden voor de aanpassing van de ORC 4 klassengrens, is een NK ORC 4. Dit NK is tot stand gekomen door inzet van de Kwarttonners en zal verzeild worden in Muiden tijdens de Zuiderzee Regatta in het weekend van 21 en 22 september.

Keuze voor klasse
Boten die bij ORC en IRC niet in dezelfde klasse zijn terechtgekomen kunnen bij de wedstrijdcommissie aangeven welke startgroep hun voorkeur heeft. Zij worden bij de Verbondsbezem Competities dan ook in die klassen ingedeeld. Echter voor de NK's ORC is de GPH leidinggevend voor het bepalen van de klasse en voor het NK IRC is de TCC leidinggevend voor het bepalen van de klasse.

ORC IRC

Shorthanded Awards 2018

1 februari 2019 - Vanaf dit jaar neemt de Noordzee Club de uitreiking van de Shorthanded Awards voor zijn rekening! Wie wint op zondag 17 maart de Shorthanded Awards 2018? 🏆 Nomineer die Double... Lees verder

Wie wint de "Henk Bezemer Award"?

7 februari 2019 - De Henk Bezemer Award, een eer deze te mogen ontvangen voor vele solo zeilers. Niet alleen omdat je hiermee wordt beloond voor een bijzondere solo prestatie op zeilgebied. Lees verder

>