Breskens organiseert IRC Europees Kampioenschap 2022

2 augustus 2021 - Mede op voorspraak van de Noordzee Club zal het IRC Europees Kampioenschap 2022 in Breskens worden gehouden. De 7e editie van het IRC Europees Kampioenschap zal over een serie van 4 dagen plaatsvinden in de tweede helft van augustus ’22 samen met het Breskens Sailing Weekend.

Breskens heeft alle troeven om een groot aantal deelnemers te trekken.

Voor de wedstrijdzeilers die vanuit alle windrichtingen komen, is Breskens uitstekend bereikbaar dankzij de relatief korte afstand, waardoor de locatie een extra aantrekkelijk is voor alle Europese deelnemers en met name die uit Belgie, Frankrijk en Engeland

Breskens is op vele manier de poort naar de zeilsport van de Lage Landen. De haven ligt op een strategische plek in de Scheldemonding tussen de Westerschelde en de Noordzee en vlak bij de grens tussen Nederland en België.

De jachthaven heeft met haar directe toegang tot de zee en de Scheldemonding een uitstekende positie om in alle wisselende weersomstandigheden de meest uitdagende wedstrijdbanen uit te zetten. Richting open zee op De Vlakte van Raan, de Walvischstaart en de Rassen, en - mocht dat nodig zijn bij veel wind - richting Schelde op meer beschut zeilwater rond de zandbanken.

De wedstrijden hebben bovendien altijd een speciaal karakter omdat zij zich afspelen tegen de achtergrond van de vele komende en gaande zeeschepen in de deepwater shipping lanes. Het zijn vaargebieden waar zich de meest intensieve wedstrijden op hebben afgespeeld en dat zal in 2022 weer het geval zijn.

Het zijn allemaal elementen die bijdragen aan de reputatie die Breskens haar status van gerenommeerd internationaal zeilwedstrijdcentrum hebben opgeleverd.

Breskens Sailing Weekend heeft een traditie van zeventig jaar regatta-organisatie en heeft uitstekende relaties met alle nautische autoriteiten opgebouwd. Met een van de meest uitdagende zeilwateren van Europa heeft Breskens alle troeven in handen om op het Europees IRC Kampioenschap 2022 tot een geweldig zeilersfeest te maken.

Sociaal Programma

Breskens is ook bekend voor een goede reputatie op vlak van social events. De omgeving biedt de begeleiders van de zeilers allerlei mogelijkheden: de natuur nodigt uit tot leuke, ontspannende excursies, shopping in het mondaine Knokke is een ‘must do’ en een bezoek aan het historische Brugge is iets wat niemand mag missen.

Zeeuws-Vlaanderen is een gastronomisch centrum. Zowel in het Breskens, Sluis en de verdere omgeving zijn er exquise restaurants met een grote variatie aan specialiteiten.

Reserveer IRC 2022 in Breskens in de agenda

Het Europees IRC kampioenschap ’22 komt naar Breskens en Breskens verwacht u. In de volgende maanden zal meer gedetailleerde informatie beschikbaar worden: de Notice of Race, de Sailing Instructions en natuurlijk een uitgebreid social events programma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IRC 2H

Najaarscompetitie 2021 - Schrijf je in en doe mee!

25 juli 2021 - Het mag en het kan weer en de evenementen wachten op ons. Dus schrijf je in, doe mee en maak kans op de speciale prijzen in de Noordzee Club Najaarscompetie 2021! De organisa... Lees verder

Najaarscompetitie 2021 Reglement

16 augustus 2021 - Zeil mee en maak kans op de speciale prijzen in Noordzee Club Najaarscompetitie 2021! Wat moet je doen? Schrijf in en doe mee bij minimaal 3 van de 6 komende evenementen o... Lees verder

>