Noordzee Club Lezing 2022: Marcelien de Koning

29 maart 2022 - De Noordzee Club Lezing 2022 op 26 maart werd dit jaar verzorgd door Marcelien de Koning, 3-voudig wereldkampioen en olympisch zilveren medaillewinnares en momenteel chef zero emission van het NOC*NSF én Ambassadeur van de Noordzee. Dit had niet veel passender kunnen zijn gelet op plaats van handeling bij de Jachtclub Scheveningen, direct aan de Noordzee bij een bijeenkomst van de Noordzee Club.

Zij vertelde geanimeerd over alles wat zich onder de Noordzee spiegel afspeelt van microplastics die overal in doordringen tot akoestische metingen van de communicatie tussen de zeedieren. 

Verder ging zij in op de noodzaak en voor- en nadelen van windmolens op de Noordzee, die vanzelfsprekend niet leuk zijn voor zeilers, maar wel kunnen dienen als kraamkamer en thuis voor oesters en andere flora en fauna.

Dat leidde tot een levendige interactie tussen Marcelien en de aanwezigen die ook onderling met elkaar van gedachten wisselden. Al met al erg leerzaam en goed voor de bewustwording over de veelzijdigheid van de Noordzee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bestuurswisselingen en meer tijdens de ALV

30 maart 2022 - Voorafgaand aan de Noordzee Club Lezing 2022 vond de jaarlijkse ALV plaats in het prachtige nieuwe clubhuis van de Jachtclub Scheveningen, drijvend tussen de jachten. De voorst... Lees verder

Perfecte laatste Goofies races 2021-2022

4 april 2022 - De Goofies zeilwedstrijd van maart  werd geplaagd door gebrek aan wind. Bij de laatste wedstrijd van het Goofies winter wedstrijd seizoen afgelopen zaterdag 2 april, waren de om... Lees verder

>