ORC-Certificaat 2021 rating opties. Wat is nieuw?

21 juli 2021 - Het ORC-certificaat heeft een totaal nieuwe lay-out gekregen. Iedere eigenaar heeft dat inmiddels kunnen zien. De ratings zijn op één pagina samengebracht en bij de rating opties zijn er ook inhoudelijk wijzigingen. Dat kan grote gevolgen hebben. Ab Pasman van de Technische Commissie van de Noordzee Club legt uit en zet het allemaal netjes voor u op een rij.

Wat zijn de veranderingen op hoofdlijnen?

Er wordt nu onderscheid gemaakt tussen basis opties, die voor elk land gelijk zijn en aanvullende opties, die per land kunnen verschillen. Voor Nederland zijn dat de zes bekende Triple Numbers (TN) en drie SN varianten.

Verder is de conversiefactor gestandaardiseerd op 600 in plaats van wisselend 600 en 675.

Tenslotte is er een nieuwe scoringsoptie: All Purpose. 

Afhankelijk van de gewenste eenvoud, de duur van de wedstrijd en het type baan heeft een wedstrijdorganisatie nu de keuze uit 5 Single Numbers en 2 Triple Number typen.

Meer weten?

Lees dit artikel van Ab Pasman voor alle details.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ORC 2H

De Flevorace 2021 spoort potentiële deelnemers aan zich in te schrijven!

22 juli 2021 - Update 1 augustus - Flevorace geannuleerd. De KNZ&RV was vol aan de slag met de voorbereidingen van de Flevorace 2021, maar kan helaas niet doorgaan. De ontwikkelingen en bijb... Lees verder

Najaarscompetitie 2021 - Schrijf je in en doe mee!

25 juli 2021 - Het mag en het kan weer en de evenementen wachten op ons. Dus schrijf je in, doe mee en maak kans op de speciale prijzen in de Noordzee Club Najaarscompetie 2021! De organisa... Lees verder

>