ORC - Nieuwe regels 2022 en meer

9 februari 2022 - De 2022 versie van het Offshore Racing Congress (ORC) is gepubliceerd en is klaar voor gebruik. Dit zijn updates van de regels van vorig jaar, samen met een verwijdering van verouderde voorwaarden en regels uit de edities van vorig jaar.

Onder de veranderingen zijn verbeteringen aan de VPP, zoals hydrodynamische CFD-modellering voor boten met folieondersteuning, updates van kiel viscose weerstandberekeningen, verbeterde aero-behandeling van cat-getuigde boten, betere zeilkrachtcoëfficiënten voor symmetrische en asymmetrische spinnakers, nieuwe zeilkrachtcoëfficiënten voor voorzeilen ingezet aan de lijzijde op whisker pole en de introductie van een nieuwe term – All-purpose Handicap (APH) – die is bedoeld om GPH te vervangen als een betere algemene score- en referentieterm. Deze veranderingen zullen resulteren in kleine veranderingen in de classificaties voor 2022 ORC-certificaten, waarbij de meeste boten in de 2000+ testvloot niet meer dan 0,5% veranderen in APH-classificaties.

De ORC-classificatieregels bevatten ook enkele belangrijke updates over hoe ORC-racen wordt uitgevoerd in races en regatta's. Hiertoe behoren een verschuiving in de uitgifte van certificaten om alleen digitaal te zijn en geldig en beschikbaar te zijn zodra ze zijn uitgegeven door een ratingbureau, vervanging van GPH door APH, een meer eerlijke behandeling van vierzijdige zeilen die de regels van het International Measurement System (IMS) nu helpen definiëren, en tenslotte een herlabeling van PCS naar Polar Curve Scoring met de term Scoring Wind.

De ORC-kampioenschapsregels (ook bekend als het Groene Boek) zijn ook bijgewerkt met nieuwe CDL-klasselimieten op basis van de VPP van 2022, evenals richtlijnen voor Heat-racesystemen wanneer de klassen te groot worden om alle inschrijvingen samen te racen. Er is ook een nieuwe editie van het Race Management Guidebook uitgebracht, waarin algemene principes worden besproken en het specifieke gebruik van APH- en PCS-scores wordt uitgelegd.

Er is ook een licht herontwerp van de ORC-certificaten voor 2022 die de relevantie en zichtbaarheid van de meetinformatie van de boot verbeteren. Pagina 2 van elk ORC-certificaat toont populaire scoringsopties die relevant zijn voor de nationale races in elk land - deze opties worden weergegeven wanneer u op de landafkorting onderaan die pagina klikt.

De VPP voor 2022 is nu ook naar ratingbureaus over de hele wereld gestuurd, zodat ze certificaten kunnen uitgeven aan hun klanten. Ook is het webportaal van de ORC voor certificaten, software en meer bijgewerkt met de nieuwe VPP en is het klaar om 2022-testcertificaten, snelheidsgidsen en doelsnelheden te produceren.

Meer informatie - in het Engels op www.orc.org

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ORC 2H SC

Inschrijving 20e CAMR geopend

31 december 2021 - Het is nu mogelijk in te schrijven voor de 20e Colin Archer Memerial Race, die start op 16 juli 2022. De CAMR van Lauwersoog naar Larvik in Noorwegen is de ideale aanbreng wedst... Lees verder

Kielinspectie voor Cat. 3 wedstrijden pas in 2023

16 februari 2022 - De verplichte kielinspectie voor Categorie 3 wedstrijden per 1 januari 2022 is met een jaar uitgesteld naar 1 januari 2023. Zo is door World Sailing bekend gemaakt. Ook de eis d... Lees verder

>