Sneek wint ronde 2 Eredivisie Zeilen

14 juni 2016 - Op zondag 12 juni kwamen de Eredivisie zeilers in Giesbeek niet meer in actie vanwege een gebrek aan wind. Wedstrijdleider Alex Hoeve maakte om twaalf uur een einde aan het wachten. Met zeven flights al gevaren ...........

op 10 en 11 juni is de einduitslag van de tweede ronde bepaald. Watersportvereniging Sneek wint. Op een tweede plaats eindigt Jachtclub Scheveningen en de Roermondse Roei en Zeilvereniging wordt derde. Thuisclub Giesbeek wint het rechterrijtje.

In totaal zijn alle 18 verenigingen zeven keer in actie gekomen en zijn er 21 wedstrijden gezeild. Echter de wind was de grote spelbreker op de laatste dag van deze tweede speelronde op de prachtige Gieseplas in het glooiende Gelderse landschap.

Opvallend was dat de teams in deze tweede speelronde meer en meer aan elkaar gewaagd raken. De onderlinge verschillen worden kleiner, er waren meer positiewisselingen en de jury moest regelmatig in actie komen. En de opmars van Jachtclub Scheveningen en Breskens zijn ook opvallend te noemen in dat kader.

Nieuwe koploper Eredivisie

Zo wisselde ook de koploper van de Nederlandse Eredivisie Zeilen. In de eerste speelronde zeilde Almere Centraal een bijna perfecte serie. Dit keer wordt datzelfde team vierde. Met een overwinning in de tweede speelronde en een eerdere tweede plaats in de eerste speelronde nemen de Friezen nu de leiding over in de Nederlandse Eredivisie Zeilen.

Burgermeester Jan de Ruiter van Zeevenaar staat erachter

Burgermeester van Zeevenaar Jan de Ruiter was ter plekke om de prijzen uit te reiken en beloofde zich hard te maken voor een terugkeer van de Eredivisie Zeilen naar Giesbeek.

Aalsmeer speelronde drie 1, 2 en 3 juli

De 18 deelnemende verenigingen krijgen over drie weken weer een kans om hun positie te verbeteren of te verdedigen. Op 1, 2 en 3 juli strijkt het Eredivisie Zielen circus neer in Aalsmeer. De Eredivisie Zeilen is in Aalsmeer onderdeel van Westeinder Water Week.

De jonge honden van Sneek
Sneek is dus de grote winnaar van deze tweede speelronde. Stuurman Maarten Jamin gaf na de eerste dag al aan dat Almere Centraal de ‘benchmark’ is. Dat was vrijdag. Nu twee dagen later is Sneek zijn rivaal al voorbij. Met vier overwinningen, twee tweede plekken en een vierde plaats was Sneek de sterkste. Almere Centraal zeilde één slechte race. Dat koste ze de koppositie.

Jamin zeilt namens Sneek altijd samen met Eric-Jan Westerhof (18) en Maarten Smit (20). De vierde man wisselt per speelronde. Dit weekend was Gosse de Boer de vierde man. Westerhof en Smit worden ook wel de jonge honden van Sneek genoemd.

Voordekker Eric Jan Westerhof zei:
“Het is heel gaaf om te winnen, vorige keer waren we al tweede. Hier zijn we heel blij mee. High fives na elke wedstrijd. Ons geheim was het hoofd koel houden, goede communicatie aan boord en goede starts.”

Wat is het hoofd niet koel houden?
Maarten Smit antwoorde: “Eric-Jan en ik zijn beide ook stuurmannen in de Laser radial. Dus we zitten met drie stuurmannen aan boord. En iedereen wil zich te graag met iemand anders taken bemoeien. We hebben voor dit evenement afgesproken dat iedereen zich op zijn taak concentreert. Dat was de sleutel van het succes dit evenement.”

Westerhof zei weer: “Dat is wel moeilijk. Ik geef nu informatie door. Dingen die ik zie. En op basis daarvan wordt dan een beslissing gemaakt.”

Alle uitslagen staan in het SAP Livecenter!


40 Mijl van BRU niet de mist in

7 juni 2016 - Nagekomen verslag. Met maar een paar meter zicht door de dichte mist op zaterdagochtend 28 mei, begint de 40 mijl van Bru met een half uur uitstel en een schamele drie knopen wi... Lees verder

Oktoberraces 2016 een speciale editie vanuit Scheveningen

21 juni 2016 - We kennen de Oktoberraces als een geweldige wedstrijd die het wedstrijdseizoen om de Verbondsbezem afsluit. Zeilvereniging Westergo heeft deze wedstrijd tot en met editie 2015 m... Lees verder

>