Spanning stijgt op dag 2 Eredivisie Zeilen

22 mei 2016 - Op de tweede dag van de eerste speelronde stijgt de spanning in de Eredivisie Zeilen competitie. De deelnemende teams zijn steeds meer aan elkaar gewaagd, met uitzondering ..........

van het gemengde team van Almere Centraal. Het team van John den Engelsman, Willem Jan van Dort, Nova Huppes en Irena Doets pakt de koppositie en staat nu acht punten los van de nummer twee van de Zeilvereniging uit Roermond. Op een derde plaats staat het team van de Watersportvereniging Braassemermeer.

Één team zeilde op 21 mei zo goed als foutloos. Nova Huppes van Almere Centraal gaf de volgende toelichting: “Het ging hartstikke goed. Alleen maar eerste en één tweede plek, dus we mogen tevreden zijn. Ons geheim is goed teamwork. We hebben alle taken aan boord heel eerlijk verdeeld dus niemand heeft te veel te doen en niemand te weinig. Top dag gehad, ook nog veel zon dus we mogen zeker niet klagen. Morgen onze voorsprong verdedigen.” 

“Er wordt snel geleerd” 

Algemene conclusie van alle 18 deelnemende teams is dat het niveau van de gehele vloot per wedstrijd stijgt. Er wordt snel geleerd. Ter illustratie; er wordt op 21 mei vaker van positie gewisseld gedurende de wedstrijden.

Ook de debutanten van de Haarlemsche Jachtclub kwamen goed voor de dag. Op 20 mei moesten ze nog verstek laten gaan vanwege verplichtingen op school, maar het getalenteerde jonge team hield zich zaterdag goed staande tussen het Eredivisie Zeilen geweld. 


Bart Lambriex pakte ooit zilver op het WK Optimist in 2011 onder andere. Lambriex wil in 2020 naar de Olympische Spelen van Tokyo in de 49er klasse en is stuurman van het Haarlemse team vandaag. 

Lambriex gaf de volgende reactie: “Ja, het was heel erg wennen. Veel dingen gaan goed maar sommige dingen gaan niet zo goed. Wat niet goed gaat zijn van die typische J/70 dingen die te maken hebben met het bedienen van de gennaker. Vooral het hijsen en strijken. Dus we laten het puur op techniek liggen, maar tactisch ging het wel goed.” 

Je was niet zo lang geleden nog op hoog niveau internationaal aan het zeilen in de optimist. Wat vind je van het niveau van de Nederlandse Eredivisie Zeilen? 

“Ja het niveau is best hoog. Maar we kunnen goed meekomen als de techniek op orde is. We winnen op de starts en zaten vaak aan de goede kant. Maar er is ook nog veel te verbeteren. Morgen neemt een nieuwe crew van onze club het over. Maar mij ga je zeker terugzien in de Eredivisie Zeilen.”

Zondag 21 mei: 12 races op het programma

Voor zondag 21 mei staan er nog 12 races op het programma. Deze twaalf races zijn verdeeld over vier flights. Dit betekent dat ieder team zondag nog viermaal in actie komt op de Gouwzee. 

SC

Eredivisie Zeilen van start

21 mei 2016 - Na de eerste dag van de eerste speelronde van de Eredivisie Zeilen 2016 gaan de zeilers uit Roermond op kop in het klassement. Het team van de RR & ZV Maas en Roer won maar lief... Lees verder

Almere Centraal wint eerste ronde

23 mei 2016 - Na de eerste speelronde van de Eredivisie Zeilen gaat de Watersportvereniging Almere Centraal op kop. Het team zeilde een bijna perfecte serie en won maar liefst ............. Lees verder

>