Van Uden Reco zowel seizoensopener als finish in 2017.

23 maart 2017 - Het wedstrijdseizoen voor de ORC, IRC, eenheidsklassen en TwoHanded opent sinds 2005 in Stellendam met de Van Uden Reco Stellendam Regatta. Dit jaar organiseert hetzelfde samenwerkingsverband ook ......

de sluiting van het wedstrijdseizoen: de Van Uden Reco Oktober Races vanuit Medemblik. Ook deze wedstrijd telt mee voor de jaarprijzen en de Verbondsbezem. De organisatie van de Van Uden Reco Oktober Races is in handen van de sponsors van de VUR en de Holland Regatta Club.

Nadat in 2016 een succesvolle try-out had plaats gevonden in de TwoHanded klasse met 7 deelnemers zijn  de Van Uden Reco Stellendam Regatta en de Van Uden Reco Oktober Races toegevoegd aan de competitie om de Verbondbezem in de TwoHanded Klasse. Hierdoor hebben zowel de deelnemers in het zuiden als in het noorden van Nederland een mooie kans om de strijd aan te gaan.

Seizoenopening in Stellendam

Het begin van het wedstrijdseizoen betekent even alles en iedereen op scherp zetten en aanpassingen aan boot en bemanning testen. De Van Uden Reco Stellendam Regatta 2017 zal dus weer hard en scherp verzeild worden, maar zoals iedereen weet niet zonder de gezelligheid van het sociale laatste rak. De VUR heeft daarvoor weer een mooi programma opgezet:

· Vrijdag 21 april inschrijven vanaf 15:00 uur

Feestloods is open met ‘s avonds muziek.

· Zaterdag 22 april na de wedstrijden

Foodplaza met diverse food trucks en de bekende Stellendamse gebakken vis. Het eten is biologisch en bordjes en bestek zijn biologisch afbreekbaar.

Natuurlijk wordt er gedanst tijdens het optreden van een Nederlandse topband!

· Zondag 23 april na de wedstrijden de prijsuitreiking.


Seizoenafsluiting in Medemblik

De Van Uden Reco Oktober Races in Medemblik is het laatste wedstrijdweekend van het seizoen. Hier ligt de kans om punten in te halen of je toppositie te verdedigen. Maar ook een weekend waar het seizoen geëvalueerd kan worden bij de borrel.

Wij zorgen voor de randvoorwaarden om er een fantastische seizoenafsluiting van te maken:

· Vrijdag 6 oktober inschrijven en borrel

. Zaterdag 7 oktober na de wedstrijden borrel en feest.

· Zondag 8 oktober wedstrijden en prijsuitreiking.


Gratis ligplaats voor de winter

Behalve dat de sponsors altijd voor fantastische feesten en borrels zorgen heeft De Jachthavengroep nog een extraatje buiten de wedstrijden om. Zij bieden de deelnemers van de Van Uden Reco Stellendam Regatta als vanouds tijdens het wedstrijd weekend een gratis en een week voor en na de wedstrijden een ligplaats voor half geld aan.

Deelnemers aan de Van Uden Reco Oktober Races in Medemblik mogen de hele winter (tot 1 april 2018) gratis in Regatta Center Medemblik blijven liggen.


Deelnemers kunnen zich voor beide evenementen tegelijk inschrijven. De inschrijving en scores worden dit jaar gedaan met het nieuwe inschrijf en uitslagen programma Manage2Sail.


Voor verdere informatie, inschrijven en updates:  www.vanudenreco.nl

ORC IRC 2H

Varen door windmolenparken

20 maart 2017 - Er zijn recent problemen geweest m.b.t. tot varen in windmolenparken door zeilschepen en visbootjes. Deze schippers verkeerden naar aanleiding van de vele – vaak verkeerde – pub... Lees verder

WK 2018 in Scheveningen

17 april 2017 - Onder de titel: “The Hague Offshore Sailing World Championship 2018” wordt tussen 12 en 20 juli 2018, voor de kust van Scheveningen het wereldkampioenschap Zeezeilen gevaren. We... Lees verder

>