Varen door windmolenparken

20 maart 2017 - Er zijn recent problemen geweest m.b.t. tot varen in windmolenparken door zeilschepen en visbootjes. Deze schippers verkeerden naar aanleiding van de vele – vaak verkeerde – publicaties in de veronderstelling dat onder bepaalde voorwaarden was toegestaan door windmolenparken te varen. Dit is echter niet het geval.

Deze schippers zijn dan ook door de bemanning van een Kustwachtvaartuig geverbaliseerd, en zijn thans in afwachting van een beschikking van het OM.

Om een einde te maken aan de onduidelijkheid m.b.t. dit onderwerp heeft Rijkswaterstaat recent – begin maart – een (nieuwe) flyer gepubliceerd. zie:
Flyer "Definitieve datum openstelling windparken nog niet bekend"

Houd ook de website http://www.windopzee.nl in de gaten. Zodra er een datum van openstelling is, wordt dat op deze website gemeld.

 

ORC IRC 2H DQTC SC

Lake 7 Sailing Actie

13 maart 2017 - Van de stichting Community Sailing Rotterdam kregen wij het verzoek om aandacht te besteden aan de problemen die zijn ontstaan om de faciliteiten bij Lake 7 Sailing op de Zevenh... Lees verder

Van Uden Reco zowel seizoensopener als finish in 2017.

23 maart 2017 - Het wedstrijdseizoen voor de ORC, IRC, eenheidsklassen en TwoHanded opent sinds 2005 in Stellendam met de Van Uden Reco Stellendam Regatta. Dit jaar organiseert hetzelfde samenw... Lees verder

>