We gaan los, wie worden de nieuwe ORC Kampioenen?!

2 september 2020 - Het coronavirus houdt ons nog steeds bezig maar gelukkig, op de valreep gaan er dit jaar nog een aantal mooie ORC kampioenschappen van start! ..................

NK TwoHanded
De beste Nederlandse TwoHanded zeilers (in spé) strijden dit jaar tijdens de 100 Mijl Bruine Bank Race (11-12 sept) en Van Uden Reco Medemblik Regatta (2-4 okt.) om de Nederlandse titel, daartoe dient wel aan beide events te worden doorgenomen. Wij hopen met dit format een mooie offshore vanuit Jachtclub Scheveningen te combineren met uitdagende inshores op het IJsselmeer. Voor beide events kan nog worden ingeschreven!

NK ORC4
Het grote succes van het NK ORC4 in 2019 krijgt wederom vanuit Muiden een vervolg tijdens de Zuiderzee Regatta (11-13) sept. De combinatie van o.a. stimulerende kwartton-zeilers en deelname uit de eveneens fraaie Marieholm-klasse bleek  onder de bezielende leiding van de KNZ&RV een groot succes én opleving van de ORC4 klasse.

NK ORC2-3 en ORC Sportboten
Tijdens de Van Uden Reco Medemblik Regatta (2-4 okt.) wordt er -naast het vervolg van het NK TwoHanded- gestreden om het eremetaal in de Sportbootklasse en ORC 2 en 3 klasse. Drie dagen racen voor het prachtige Medemblik en, ondanks enige afstand, in de avonduren veel gezelligheid. Ook voor deze vanuit de Holland Regatta Club immer strak georganiseerde races kan nog worden ingeschreven.

Ere wie het toekomt..
De coronacrisis heeft het voor veel organisatoren en vrijwilligers heel moeilijk gemaakt. Veel evenementen konden geen doorgang vinden en bleek een berg aan verricht voorwerk voor niets. Ongelofelijk veel dank aan hen die zich zo hard hebben ingezet!
Uiteraard geldt dat ook voor iedereen die nu in de startblokken staan en, binnen de kaders van de coronamaatregelen, hun stinkende best doen om voor ons als zeilers mooie wedstrijden te organiseren, héél veel dank!


Op de valreep: uw wedstrijdlicentie!
Het blijkt dat veel mensen nog geen wedstrijdlicentie hebben aangeschaft en ondanks dat er nauwelijks wedstrijden zijn gevaren, lopen de kosten natuurlijk bij het Watersportverbond wél door, en die nodig zijn om ons te kunnen laten wedstrijdzeilen. Wedstrijdlicenties zijn verplicht zodra je aan wedstrijden deelneemt. Daarom een dringend verzoek als jij of je crew nog geen (maand)licentie hebben aangeschaft om dat alsnog te doen via: https://www.watersportverbond.nl/kenniscentrum/wedstrijdsport/wedstrijddocumentatie-zeilen


Een blik op 2021, uw veiligheid.
Wat 2021 ons gaat brengen is nog de vraag maar laten wij zeilers vooral van het meest positieve uitgaan. Wacht niet te lang met aanmelden voor de speciale veiligheidstrainingen. Deze zijn vereist voor deelname aan bijvoorbeeld de North Sea Race en Fastnet Race én (veiligheid)training is uiteraard altijd een welkome aanvulling op goed en vertrouwd zeemanschap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ORC 2H SC

Opleidingen Klassencontroleurs en Verbondsmeters

12 augustus 2020 - Voor eerlijke wedstrijden is het nodig dat schepen goed zijn gemeten en dat er steekproefsgewijs wordt gecontroleerd of de schepen die aan de start bij een evenement verschijnen... Lees verder

Geen Hiswa te Water maar genoeg te zien de komende periode.

3 september 2020 - Nadat de laatste wedstrijden van het seizoen weer met de nodige maatregelen doorgang kunnen vinden komen ook de bootshows langzaam weer op gang om hun produkten aan de zeilers t... Lees verder

>