Het laatste nieuws en ouder

Shorthanded Awards! Wie nomineer jij?

24 maart 2023 - Op zaterdag 29 april worden de Shorthanded Awards 2022 uitgereikt. Het doel van deze Awards is het belonen van de prestaties van duo en solo bemande jachten op wedstrijdzeilgebied. Het zijn respectievelijk de Doublehanded Award en de Henk Bezemer Trofee. De Noordzee Club heeft sinds 2019 de organisatie van deze awards overgenomen van de Stichting Shorthanded. Dit jaar zullen op 29 april, na afloop van de 50 Mijl Race in Lelystad de Awards worden uitgereikt.


Ysbrand Endt en Frans Budel winnen Globe40

17 maart 2023 - Een wedstrijd rond de wereld, in 8 etappes, binnen negen maanden... Op de avond van 15 maart voeren Ysbrand en Frans met hun boot Sec Hayai als 2e over de finish. Ze eindigden daarmee ze op een eerste plaats overall in de Globe40. Aan de start waren zeven Class40's, een Franse monohull speciaal ontworpen voor offshore varen. Met zijn lengte van 12,19m boudt de boot het midden tussen de bekende Mini's 650 (6.50m) en de 60ft Imoca's (18.24m).


Klassengrens ORC 1 en 2 bijgesteld

15 maart 2023 - Na analyse van de nieuwste update van de Nederlandse vloot heeft de Technische Commissie besloten de klassengrens te wijzigen van 535 naar 532 met als doel dat er zoveel mogelijk boten in de beoogde klasse blijven. Deze klassengrenzen gelden in voor de Nederlandse Kampioenschappen en voor de jaarprijzen ORC 1 tot en met 4.


Mogelijke wijziging ORC Certificaat 2023

15 maart 2023 - Ook al heeft u niets veranderd aan uw boot, uw ORC Certificaat kan ietwat gewijzigd zijn buiten vorig jaar. Er zijn twee belangrijke veranderingen binnen het ORC. De eerste heeft te maken met de klassengrenzen. Waar deze voorheen gebaseerd waren op GPH, gebeurd dit nu op APH. Ten tweede kan uw certificaat wijzigen als gevolg van een verandering in de ORC Formule.


International Women's Day

8 maart 2023 - Op deze International Women’s Day zijn wij als Noordzee Club bestuur zeer blij dat we sinds het 75-jarig jubileumjaar, voor het eerst meer vrouwelijke dan manlijke bestuurders hebben. Het aantal vrouwelijke leden blijft jammer genoeg ver achter, namelijk nog geen 6 procent van het totaal aantal leden. Maar we zijn er trots op en hopen dat dit getal in de nabije toekomst snel zal stijgen. Zodat het niet alleen vandaag Vrouwendag is, maar elke dag!