Flevoland Regatta (2 dagen)

10 juni 2023 - Lelystad

Op 10 en 11 juni vindt de Flevoland Regatta plaats, georganiseerd door de Watersportvereniging Lelystad vanuit hun eigen Houtribhaven. Er wordt gevaren op diep water en dus hebben de zeilers geen last van fonteinkruid. Nieuw dit jaar is de Familie-cruiser klasse, speciaal voor zeilers zonder wedstrijdervaring. Het belooft een mooi en gezellig evenement te worden, want voor de zaterdag staat een happy hour, een heerlijke BBQ en een feestelijke avond met live muziek op het programma.

De regatta ontstond een aantal jaar geleden als de zeer succesvolle Lenco Regatta. In 2017 veranderde de wedstrijd voor kajuitzeiljachten in de Blue water App Regatta. Nadat deze door onder andere corona een aantal jaren niet door kon gaan, heeft Watersport vereniging Lelystad besloten om het evenement in zijn volle glorie te herstellen. Meedoen kan dit jaar ook in een speciale klasse voor zeilers zonder wedstrijdervaring: de familie-cruiserklasse.

Voor elke wedstrijdzeiler wat wils

Het gaat een mooi weekend op het IJsselmeer worden, waar iedere wedstrijdzeiler in zijn element zal zijn. De Flevoland Regatta maakt deel uit van de verbondsbezem en is dus een officiële wedstrijd voor de verschillende klassen. De ORC-klasse (fullcrew), ORC-duohanded, eenheidsklasse, sportboten, SW-klasse en de familie-cruiserklasse zullen verspreid over twee dagen verschillende korte- en middellangebaanwedstrijden varen. Niet alleen de naam van de wedstrijd is nieuw, ook het programma is vernieuwd.

Familie-cruiserklasse

Nieuw is de familie-cruiserklasse, die speciaal is bedoeld voor teams die wedstrijdzeilen nog iets te spannend vinden, maar wel de sfeer van een regatta willen proeven. Natuurlijk hebben ze ook een officiële start en finish zoals bij de overige klassen en varen een lange baanwedstrijd op zaterdag en een middellang baan op zondag. De familie-cruiserklasse is dus bedoeld voor zeilers die (nog) niet vaak wedstrijden varen, maar dit wel op een laagdrempelige manier willen leren.

Mini Regatta met bestuurbare bootjes

Daarnaast komt er een walprogramma voor de jeugd. Zaterdag overdag, als de volwassenen aan het wedstrijdzeilen zijn, zal er een heuse Mini Flevoland Regatta plaatsvinden. Met radiografisch bestuurbare Micro Magic bootjes kunnen kinderen hun eigen wedstrijd varen in de havenkom van de Houtribhaven. Hiervoor kan de jeugd zich inschrijven via de website van Watersport vereniging Lelystad.

 

De Flevoland Regatta wordt georganiseerd door Watersportvereniging Lelystad en mede mogelijk gemaakt door de Provincie Flevoland, Gemeente Lelystad en andere sponsoren.

 

Meer informatie: Flevoland Regatta

ORC DH SC SW

>