Flevoland Regatta

8 juni 2024 - Lelystad

Op 8 en 9 juni vindt de Flevoland Regatta plaats, georganiseerd door de Watersportvereniging Lelystad vanuit hun eigen Houtribhaven. Er wordt gevaren op diep water en dus hebben de zeilers geen last van fonteinkruid. Dit jaar is er opnieuw de Familie-cruiser klasse, speciaal voor zeilers zonder wedstrijdervaring. Het belooft een mooi en gezellig evenement te worden, want voor de zaterdag staat een happy hour, een heerlijke BBQ en een feestelijke avond met live muziek op het programma.

De regatta ontstond een aantal jaar geleden als de zeer succesvolle Lenco Regatta. In 2017 veranderde de wedstrijd voor kajuitzeiljachten in de Blue water App Regatta. Nadat deze door onder andere corona een aantal jaren niet door kon gaan, heeft Watersport vereniging Lelystad besloten om het evenement in zijn volle glorie te herstellen. Meedoen kan dit jaar ook in een speciale klasse voor zeilers zonder wedstrijdervaring: de familie-cruiserklasse.

Voor elke wedstrijdzeiler wat wils

Het gaat een mooi weekend op het IJsselmeer worden, waar iedere wedstrijdzeiler in zijn element zal zijn. De Flevoland Regatta maakt deel uit van de verbondsbezem en is dus een officiële wedstrijd voor de verschillende klassen. De ORC Full Crew en Double Handed klassen, eenheidsklassen, sportboten, SW-klasse en de familie-cruiserklasse zullen verspreid over twee dagen verschillende korte- en middellangebaanwedstrijden varen. Niet alleen de naam van de wedstrijd is nieuw, ook het programma is vernieuwd.

Familie-cruiserklasse

Vorig jaar was er voor het eerst de familie-cruiserklasse, speciaal bedoeld voor teams die wedstrijdzeilen nog iets te spannend vinden, maar wel de sfeer van een regatta willen proeven. Natuurlijk hebben ze ook een officiële start en finish zoals bij de overige klassen en varen een lange baanwedstrijd op zaterdag en een middellang baan op zondag. De familie-cruiserklasse is dus bedoeld voor zeilers die (nog) niet vaak wedstrijden varen, maar dit wel op een laagdrempelige manier willen leren.

 

De Flevoland Regatta wordt georganiseerd door Watersportvereniging Lelystad en mede mogelijk gemaakt door de Provincie Flevoland, Gemeente Lelystad en andere sponsoren.

 

Meer informatie: Flevoland Regatta

ORC DH SC SW

>