Schelderegatta & Scheldetour

22 juni 2024 - Hansweert - Antwerpen

Zeilen op de Schelde doen we al eeuwen. Wedstrijdzeilen en toerzeilen zijn een tradities al die meer dan 175 jaar teruggaan. De Schelderegatta - dit jaar uitgebreid met de Scheldetour - zijn levendige uitnodigingen aan jachtlui vanuit alle windstreken om de Schelde vanuit Hansweert richting Antwerpen op te varen.

De SCHELDEREGATTA wedstrijd staat open voor kieljachten en sportzeilboten van heel uiteenlopende types. De wedstrijd wordt gevaren in de CR-meetformule en bij voldoende aanmelding eenheidsklasse. Ook double handed boten zijn welkom.

De SCHELDETOUR staat open voor alle pleziervaartuigen die aan de pleziervaartreglementen voor de Schelde beantwoorden. Het is een unieke gelegenheid om in vlootverband en onder begeleiding de Schelde op te varen. Zeilend of op motor. Classics extra welkom.

Beide formules verwelkomen de grootst mogelijke variatie aan leeftijden en niveaus van bemanningen en bevrouwingen aan boord.

Zowel de aankomst van de Scheldetour als de finish van de Schelderegatta vlak voor het RYCB Clubhuis en bij de ingang van de Jachthaven Antwerpen Linkeroever beloven spectaculair te zijn. Fans, supporters en familieleden kunnen deze emotioneel geladen momenten van dichtbij volgen. Voor wie het teveel dreigt te worden: de bar is open.

 

Meer informatie: Schelderegatta

IRC DH SW

>