YSY Ronde om Noord-Holland (2 dagen)

21 juni 2024 - Lelystad - IJmuiden

Stichting YSY Ronde om Noord-Holland organiseert al 25 jaar de wedstrijd YSY Ronde om Noord-Holland. Een zeilevenement dat hoog op de lijst van de Nederlandse watersport agenda staat. Het begon in 1996 als een clubevent van de jonge vereniging de YSY. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een landelijk, met zeilevenement met zelfs internationale deelnemers.

VAN ZOET NAAR ZOUT

De start is in 2023 in Lelystad om vervolgens van Enkhuizen naar Kornwerd te varen en te eindigen in onze thuishaven IJmuiden. Door de groei van het fonteinkruid starten we sinds 2019 in Batavia Haven te Lelystad. Het bestuur van De Ronde en de vereniging YSY heeft dit besluit indertijd moeten nemen om voor een eerlijke wedstrijd te kunnen zorgen.

VOOR WEDSTRIJD EN TOERZEILERS 

De YSY Ronde om Noord-Holland is een non-stop zeilwedstrijd. Voor de wedstrijdzeilers werken we met de ORC klasse voor zowel vol bemand als de twohanded klasse. Heeft je boot geen meetbrief of heb je weinig wedstrijd ervaring, dan is er de SW klasse. Dit is een toerklasse. De Ronde is het zeilevenement waar wedstrijd en toerzeilers bij elkaar komen. Voor de nieuwkomers adviseren we deel te nemen aan het palaver. Deze wordt een week voorafgaand aan De Ronde georganiseerd bij Dekker Watersport te Zaandam. 

 

Meer informatie: YSY Ronde om Noord-Holland

ORC DH SW

>