Vos en Lemeer, tweede NED team naar WK

20 juni 2024 - Voor het Offshore Double Handed World Championship, dat de laatste week september in het Franse Lorient wordt georganiseerd, werd eerder per land een team geselecteerd. Gezien het aantal aanmeldingen is er door het World Sailing Selection panel een selectie ronde uitgevoerd voor de landen die twee teams hadden aangemeld.

Wij zijn heel blij te kunnen meedelen dat op dit WK, op basis van hun indrukwekkende zeil-CV's, ook Lisa Vos samen met Tim Lemeer zullen uitkomen voor Nederland.

Lisa heeft als professioneel zeiler de afgelopen jaren hard aan haar zeilcarrière gewerkt. Zo was ze betrokken bij team Jajo gedurende de Ocean race, en vaart ze mee in het internationale racecircuit. Ook de Nederlandse wateren en boten zijn haar niet onbekend; zo heeft ze een vaste positie bij team Spitfire en vaart ze als het in haar drukke agenda past mee bij Nederlandse topteams; de Moana en Extra Djinn.

Lisa: ‘Het is een enorme eer om voor Nederland te mogen uitkomen, en we hebben er ontzettend veel zin in. We hebben nog een lange weg te gaan in de voorbereidingen, maar ik heb het volle vertrouwen dat we een mooie campagne kunnen neerzetten. Zo hebben we Jolbert van Dijk aan ons team mogen toevoegen als walnavigator en meteoroloog, en Marcus Hutchinson als Coach met veel kennis van de lokale wateren’.

Tim zeilt naast zijn landbaan op semi-professioneel niveau. Met onder andere deelnames aan de Swan Cup en andere Europese key-events heeft ook hij veel ervaring met offshore zeilen. In het Nederlandse double-handed circuit is Tim ook regelmatig te vinden. Daarnaast is hij schipper en coach bij Team Heiner en VO60 Boudragon van Holland Ocean Racing.

Tim: ‘Ik sluit me helemaal aan bij Lisa, uitkomen voor Nederland is ontzettend gaaf en eervol. Ik heb er heel veel zin in om samen met haar te proberen dit wereldkampioenschap voor de eerste keer naar Nederland te halen. Ik ken Erik en Yvonne (het andere Nederlandse team) al een lange tijd, en het zal een mooie uitdaging zijn om van hen te winnen op het water. Maar tot die tijd staan we samen sterker dan de landen die slechts 1 team mogen afvaardigen.’

Lisa en Tim kennen elkaar al jaren vanuit het opleidingstraject wat Lisa bij Holland Ocean Racing heeft gevolgd. Waarna ze nu ook regelmatig samen op de Spitfire vooraan in het veld meedingen om de prijzen.

We wensen Tim en Lisa ontzettend veel succes met de voorbereidingen op hun campagne!

IRC DH

Kampioenen ORC 1 en 2

23 mei 2024 - De Vuurschepen Race, North Sea Race en North Sea Regatta inshores vormden samen het Nederlands Kampioenschap ORC voor de klassen 1 en 2 en na een mooie strijd hebben we twee kam... Lees verder

Eight Bells ...

25 juni 2024 - Afgelopen zondag 24 juni overleed Roy van Aller op 77-jarige leeftijd in de haven van "zijn" Breskens. Roy’s liefde voor de zee spreekt uit alles; decennia was hij kapitein op d... Lees verder

>