IRC Europees Kampioenschap 2022

2 augustus 2022 - In Breskens vond de afgelopen weekend (24 t/m 28 aug.) de IRC Europese Kampioenschappen 2022 plaats onder wel zeer ideale zeilomstandigheden. Wind, zandbanken en getijde maakten het een uitdagende regatta terwijl iedereen genoot van de mediterrane temperaturen en de zon die zich heel vaak liet zien.

Dat er in Nederland meer boten onder ORC varen is wel duidelijk, maar toch waren er heel wat IRC boten naar Breskens gekomen om te varen tegen hoofdzakelijk Fransen, Belgen en Engelsen.

In de IRC1 bleek de Belgische 
Moana onverslaanbaar, terwijl het team Van Uden-ROST met schipper Gerd-Jan Poortman, ontzettend blij was met haar 2e plaats. Hun diskwalificatie op de eerste zeildag werd pas aan het einde van dag drie, na een extra hearing, door de internationale jury ongedaan gemaakt.
In de top van IRC2 lagen de uitslagen wel heel dicht bij elkaar. Arjen van Leeuwen met de Joule slaagde er toch in de mooie reeks overwinningen van dit seizoen vast te houden en won met een halve punt van de Belgische Njord. Een fraaie derde plaats was er voor de Rosetta van Radboud Crul. De IRC3 was een puur Belgisch – Nederlands onderonsje waarbij de Extra Djinn van Michel Dorsman een tweede plaats op het podium bemachtigde.

Gezellige drukte tijdens de Noordzee Club borrel op de derde wedstrijddag.

Doublehanded en CR
Met uitzonderlijke mooie en uitdagende banen op de Westerschelde werd ook in Doublehanded ORC en in CR-klasse gestreden. CR is de Belgische versie van SW waaronder ook in het zuiden van ons land wordt gevaren. Doublehanded werd in de ORC overtuigend gewonnen door de Waverider van Willem Schopman samen met Harm van den Broek, en in de CR met eveneens zes overwinningen door de Zeebeer 3 van Ad en Gerben van Wijngaarden.
In de CR full crew waren klassen 1 t/m4 samengevoegd; de Belgische ENJ Ball bleek te sterk, maar de Salty Dog van Rene Bollen en de Blind Faith met schipper Marnix Lippens, eisten de tweede en derde plaats op. In de CR 5/6 was het de Noordwind van Esther Sinke die met de eer naar huis ging.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IRC

Verzekerd tijdens wedstrijdzeilen

22 juni 2022 - Je zal niet vaak stilstaan bij de vraag: ben ik wel of niet verzekerd tijdens een zeilwedstrijd? Antwoord: dat hangt ervan af. Er zijn geen specifieke verzekeringen voor. En... Lees verder

ORC Wereldkampioenschap 2023

2 september 2022 - Volgend jaar wordt van 4 tot 12 augustus gestreden om de titel ORC Wereldkampioen. Het groots opgezette evenement vindt plaats bij ons om de hoek, namelijk in het Duitse Kiel, w... Lees verder

>