Verzekerd tijdens wedstrijdzeilen

22 juni 2022 - Je zal niet vaak stilstaan bij de vraag: ben ik wel of niet verzekerd tijdens een zeilwedstrijd? Antwoord: dat hangt ervan af. Er zijn geen specifieke verzekeringen voor. En een reisverzekering of doorlopende reisverzekering dekken dagjes uit niet. Maar hoe zit het met evenementen waarbij je meerdere dagen van huis bent en bijvoorbeeld op je boot slaapt? Of langere wedstrijden waarbij je 's nachts doorvaart?

Dekt jouw verzekering wedstrijdzeilen?

Zoals gezegd: dat hangt ervan af. Wil je het zeker weten? Dan wordt het tijd om de kleine lettertjes van je reisverzekeringspolis eens goed door te lezen: je kan zomaar voor onprettige verrassingen komen te staan.

Neem als voorbeeld Delta Lloyd. In de tijd dat Delta Lloyd nog zelfstandig was - en ook sponsor was van het Watersportverbond - had deze verzekeringsmaatschappij een doorlopende reisverzekering die meerdaagse reizen wedstrijdzeilen niet uitsloot. Dat past ook keurig bij een verzekeringsmaatschappij die het wedstrijdzeilen sponsort.

Nadat Delta Lloyd door Nationale Nederlanden werd overgenomen zijn de polisvoorwaarden stilzwijgend verandert. Als polishouder kreeg je daar geen bericht van maar sinds enige tijd valt wedstrijdzeilen wel onder de uitsluitingen van de Nationale Nederlanden reisverzekering.

Dus als die kleine lettertjes een verrassing opleveren die niet positief uitpakt, waar kun je dan naar toe als je je wel wil verzekeren tijdens een meerdaags evenement of een meerdaagse zeilwedstrijd? Die vraag legde het Noordzee Club bestuur voor aan Max Behrend, sponsor van de Noordzee Club.

Max Behrend ging op zoek naar een oplossing en heeft die ook gevonden. Bij Lancyr, één van de vaste partners van Max Behrend kun je een doorlopende reisverzekering afsluiten die een meerdaagse zeilwedstrijd wel verzekerd. Handig om te weten.

Meer weten? Klik hier.

Kom je er niet uit, mail met info@maximaal.info voor je vragen of bel met Max Behrend op 071 30 50 250.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ORC IRC DH

Noordzee Club zoekt klasse controleurs

24 juni 2022 - Vind je het leuk om met bootjes bezig te zijn en doe je af en toe mee met wedstrijden, maar kan je vaak niet meevaren? Of heb je ervaring met wedstrijden maar hoeft dat niet mee... Lees verder

IRC Europees Kampioenschap 2022

2 augustus 2022 - In Breskens vond de afgelopen weekend (24 t/m 28 aug.) de IRC Europese Kampioenschappen 2022 plaats onder wel zeer ideale zeilomstandigheden. Wind, zandbanken en getijde maakten... Lees verder

>