Dutch Quarter Ton Cup succesvol

13 september 2023 - Dit jaar is de 11e editie van de DQTC verzeild, de jaarprijs voor de 1/4 tonners. Vorig jaar werd de jubileumeditie nog onder ORC verzeild en stonden er (slechts) 11 boten in de einduitslag. Ook binnen de 1/4 tonners staat het wedstrijdzeilen onder druk en mensen varen helaas minder. En dan bleek een ORC certificaat, als maar één evenement zou worden gevaren, toch een drempel.

Dus is in het najaar van 2022 - in overleg met de achterban - besloten de jaarprijs van 2023 onder SW te verzeilen. De 1/4 tonners met een ORC certificaat konden bij die evenementen dubbelscoren en zo ook punten voor de Verbondsbezem scoren. Toch leuk!

Uiteindelijk zijn dit jaar punten voor de jaarprijs gescoord bij:
- de Y Torenrace (12 boten)
- het Almere Haven Race Weekend (10 boten)
- 1/4 Ton Kampioenschap (20 boten)
- de Pampus Regatta (8 boten)
Bij de Stellendam Regatta en het Deltaweekend verschenen er helaas te weinig 1/4 tonners aan de start om punten te scoren.

Uiteindelijk resulteerde dat in een eindstand met maar liefst 24 1/4 tonners. Een geweldig aantal waar we erg blij mee en trots op zijn en dat laat zien dat de keuze om onder SW te zeilen de juiste is geweest. Dit najaar gaan we het seizoen (o.a. de gekozen evenementen en de speciale 1/4 Ton SW's) uiteraard nog wel met de 1/4 ton zeilers evalueren. 

Einduitslag DQTC 2023

  1. Bart Snel en bemanning met de Robber 3E SECOND WAVE (88 punten)

  2. Ben Hoefsloot en bemanning met de Sprinta DS FURIE (86 punten)

  3. Aart Simons en bemanning met de Fauroux 1/4 tonner FOOLPROOF (85 punten)

De verschillen waren erg klein en het was spannend tot het eind. Interessant om te vermelden is dat 16,7% van het veld vier evenementen voer, 20,8% drie evenementen voer, 16,7% twee evenementen en 45,8% een evenement. We gaan proberen volgend jaar nog meer 1/4 tonners op de lijn te krijgen en hopen dat ze ook (nog) meer evenementen gaan varen!

Meer info over de 1/4 tonners en de DQTC is te vinden op http://www.kwarttonzeilers.nl

ORC DQTC SW

Ken jij de Noordzee CLub?

14 juli 2023 - Er zijn nog steeds IRC/ORC certificaat houders die geen lid zijn van de Noordzee Club. Door alle privacywetgeving is het voor ons heel moeilijk om deze zeilers te bereiken. En n... Lees verder

Jelmer in het Zeilerscafé

10 oktober 2023 - Het Noordzee Club Zeilerscafé was interessant en gezellig. In het clubhuis van de Jachtclub Scheveningen vertelde Jelmer van Beek over zijn ervaringen als schipper van Team JAJO... Lees verder

>