Beusker en van Vuuren naar WK DH in Lorient

15 mei 2024 - Van 24 september tot 1 oktober zullen Yvonne Beusker en Erik van Vuuren ons land vertegenwoordigen op het Offshore Double Handed World Championship in Lorient, Frankrijk. De belangrijkste voorwaarde bij het kampioenschap is dat het team uit een vrouw en een man moet bestaan. Met al hun zeilervaring, zowel samen als individueel met anderen, passen zij perfect in het profiel en als IRC Klassenorganisatie is de Noordzee Club trots hen te mogen afvaardigen.

Het IRC Double Handed WK is een initiatief van drie organisaties: Yacht Club de France, de RORC en Lorient Grand Large, en zal drie achtereenvolgende jaren plaatsvinden op drie verschillende locaties. Het kader van het WK is duidelijk: een OSR Cat. 3 wedstrijd, minimaal één crewmember in het bezit van het OPST, minimaal één marifooncertificaat, beiden het World Sailing sailors ID, én de Person in Charge moet Nederlander zijn. Er wordt gezeild in Sun Fast 30 One Design boten, maximaal twintig landen en één team per land. 

   
Yvonne Beusker                                                      Erik van Vuuren

 

Indrukwekkende zeil-CV's

Erik van Vuuren is een zeiler in hart en nieren die het zeilen met de paplepel ingegoten kreeg. Sinds hij in 2008 Van Vuuren Performance Sailing startte is hij voortdurend bezig met het verbeteren van techniek, bootperformance en bemanning, zowel bij anderen als bij zichzelf. Vanwege zijn reputatie en ervaring wordt hij gezien als één van Nederlands meest complete zeilers. Dit werd mooi verzilverd met de Conny van Rietschoten Trofee, Neerlands meest prestigieuze zeiltrofee. Zijn zeil-CV is indrukwekkend. In 1999 won hij met het Nederlandse zeilteam voor het eerst in de geschiedenis de befaamde Admirals Cup. Twee wereldtitels volgden, winst in de bekende offshore Rolex Middle Sea Race en talloze Nederlandse titels. 

Yvonne Beusker was sinds 2010 mede-eigenaar van de J/105 Panther en vanaf het eerste moment verwierf ze een plekje in de boeken: 1e Overall bij de North Sea Regatta offshores. Geen slecht begin en vele overwinningen volgden, zowel full crew als Double Handed. Zout water en lange afstand zeilen hebben vanaf het begin verre haar voorkeur. Samen met Erik is ze momenteel bezig met de refit van een ILC40 om deze in 2025 te laten schitteren en tijdens de Rolex Fastnet Race te laten vlammen.
Inderdaad samen met Erik, hun gezamenlijke wedstrijd zeilervaring gaat al ruim tien jaar terug. Door een onverwachte bemanningswissel tijdens de Class40 Global Ocean Race, waar Erik aan boord zat van de Sec Hayai, zeilden ze samen en met succes de etappe Punta del Este (Uruguay) naar Charleston (VS). Sindsdien zijn ze niet meer gestopt in het Double Handed circuit - vooral op jachten tussen 30 en 42 voet - en vormen zij regelmatig een solide en succesvol team.

Yvonne en Erik: “Wij waren voor 2020 intensief betrokken bij de potentieel nieuwe discipline op de Olympische Spelen: Mixed Double Handed Offshore. Na de teleurstelling dat de discipline Parijs 2024 niet zou halen, zijn we meer dan enthousiast om dit WK Offshore Mixed Double Handed op one design productie jachten te zeilen. Het draait dan puur om teamvaardigheden. We kunnen we niet wachten om deel te nemen en namens Nederland de Double Handed discipline te blijven promoten.

Klik hier voor de zeil-CV's

 

IRC DH

C70 Trophy voor Nederland

13 mei 2024 - De C70 Trophy Netherlands vs. Great Britain - ingesteld door de RORC en te winnen tijdens de North Sea Race - gaat naar het land met de beste drie presterende jachten. Dit jaar... Lees verder

Kampioenen ORC 1 en 2

23 mei 2024 - De Vuurschepen Race, North Sea Race en North Sea Regatta inshores vormden samen het Nederlands Kampioenschap ORC voor de klassen 1 en 2 en na een mooie strijd hebben we twee kam... Lees verder

>