Henk Bezemer Award voor Henk van de Velde

2 mei 2023 - Shorthanded (voortgekomen uit de Stichting Shorthanded en opgegaan in de Noordzee Club) wil ieder jaar graag zeilers in het zonnetje zetten die bijzondere prestaties hebben verricht. Daarbij kijkt de jury niet alleen naar resultaat op het podium maar ook naar de prestatie overall en de moeilijkheidsgraad om überhaupt deel te kunnen nemen aan een bepaalde race (kwalificatie).

Daarnaast wordt zwaarwegend gekeken naar de genomen initiatieven, bijvoorbeeld via de media, die de zeiler(s) genereren, en daarmee andere zeilers en publiek indirect aan te moedigen om ook hun grenzen te verleggen.

Normaliter maakt de jury van Shorthanded een keuze uit door zeilers genomineerde zeilers. Dit jaar wil het echter zo zijn dat ze het unaniem eens waren. Voorzitter Sander Bakker: "De keuze werd voor ons begin November gemaakt en wel door minder plezierig nieuws dat zeilend Nederland bereikte; Henk de Velde overleden, 74 jaar oud. Voor sommige van ons “Henkie”, voor anderen een groot avonturier, auteur…Wie heeft er geen boek van hem in de kast staan, bijna 20 titels geschreven. Kortom, postuum willen wij Henk eren met de uitreiking van de “Henk Bezemer” trofee, naamgenoten die veel gemeen hebben gehad, het aansporen van zeilers, het delen van avonturen.
Fairwinds Henk!


VVP aanpassing voor langkielers

3 april 2023 - Het is bekend: ORC is op wetenschap gebaseerd en de meest transparante handicaprating die er is. In de afgelopen maanden hebben de Noordzee Club (NZC) als klassenorganisatie en... Lees verder

Double Handed Award 2022 voor Ysbrand Endt en Frans Budel

2 mei 2023 - Zeilers, liefhebbers en supporters nomineerden meerdere double handed zeilers voor de Award. De jury, bestaande uit Christa ten Brinke, Erik van Vuuren en Sander Bakker (voorzit... Lees verder

>