Offshore Double Handed World Championship

16 april 2024 - Welk duo wil kans maken om het Offshore Double Handed Wereldkampioenschap in Lorient te varen? Van 24 september tot 1 oktober wordt er met een maximum van twintig Sun Fast 30 One Design boten gestreden tussen – en dat is de belangrijkste voorwaarde – duo's uit twintig landen bestaande uit 1 vrouw en 1 man.

Daarnaast moet de ‘person in charge’ Nederlander en lid van het Watersportverbond zijn. De tweede persoon kan dus eventueel een andere nationaliteit hebben.

Het WK is een initiatief van de Yacht Club de France, de RORC en Lorient Grand Large en zal drie achtereenvolgende jaren plaatsvinden op verschillende locaties. De Noordzee Club wil beginnen met inventariseren of, en zo ja hoeveel mixed duo’s geïnteresseerd zijn. Het is belangrijk te weten dat het een OSR Cat. 3 wedstrijd is, minimaal één crewmember in het bezit moet zijn van het OPST en het marifoon certificaat, en beiden een World Sailing sailor ID moeten hebben. De Entry fee is met € 4000,- hoog maar haal je bij de kwalificaties de finale niet dan krijg je 75% terug. In de entry fee zit uiteraard de huur van de boot, liggeld, een trainingssessie en de party’s. Meer informatie vind je in de Notice of Race.


Wil je jullie team direct al aanmelden, mail jullie zeil-CV's naar onze Wedstrijdcommissaris Willem Schopman.
Opgeven kan tot 1 mei 2024.

 

DH

Wie vaart mee naar London?

29 maart 2024 - Normaliter staat deze oproep alleen bij de Bemanningspool, maar om crew er op te wijzen dat er nu ook een schipper op staat die bemanning zoekt voor een toertocht naar London, m... Lees verder

Sander van Essen en Emiel Ostendorf winnen NK DH

24 april 2024 - Het is nog maar april en het eerst Nederlands Kampioenschap is al gezeild. Afgelopen zaterdag werd onder onstuimige omstandigheden gestreden voor het NK Double Handed tijdens de... Lees verder

>