Speld van Verdienste voor Martine Vos

28 maart 2024 - De meesten van ons kennen haar vanuit Stellendam. Daar is ze 18 jaar geleden begonnen met de organisatie van de jaarlijkse seizoen opener. Door de jaren heen heeft ze er met haar team vrijwilligers een geweldig evenement van gemaakt, met mooie wedstrijden en een gezellig walprogramma. Sinds een aantal jaar doet ze hetzelfde kunstje in Medemblik, de afsluiter van het seizoen.

Martine is een echte regelneef en is al heel haar leven bezig met vrijwilligers werk in onze sport. Dat het om zeilen gaat is niet zo gek als je weet dat ze zo goed als op een BM-er is geboren. Altijd met het gezin zeilen in Friesland, maar vanaf het moment dat het kon vond je haar op de surfplank en vanaf het moment dat ze de juiste leeftijd had, was ze ‘surf-juf’ bij zeilschool de Fluessen. Daar begon ze gelijk ook het mede-organiseren van wedstrijdjes, feestavonden en reünies.
Na de geboorte van beide zonen verhuisde het gezin naar Medemblik, waar Martine lid werd van WV Bestevaer. In no time zat ze in het bestuur, door de jaren heen in de verschillende functies. Daar bedachten ze het ‘Rondje IJsselmeer’, vroeg in mei als opwarmer voor de Ronde om Texel. Zelf zeilde ze in die tijd een Nacra.

Begin deze eeuw kwam Martine in contact met de V/VA klasse voor Lemster Aken, de traditionele vissersschepen, platbodems met een lengte boven de 11 meter. De organisatie telde ongeveer vijftig leden en bij een gemiddelde wedstrijd deden 15 tot 20 schepen mee. Jarenlang verzorgde Martine met een team de Nederlandse Kampioenschappen en voor één van de eigenaren heeft ze de ‘Business Vastgoed Cup’ opgezet, in de gloriejaren zag je dan zeker zo’n 35 aken op het water.

Tegelijkertijd was ze jarenlang manager van het wedstrijdcentrum binnen het Regatta Center Medemblik. Samen met een team richtte ze een nieuwe watersportvereniging op, de Holland Regatta Club, puur voor het organiseren van wedstrijden.

Door een vriend werd ze gevraagd om voor een gloednieuwe J Class, de Rainbow, alles voor de crew te regelen, een Shore Manager dus. Een geweldige periode uiteraard waarin ze zich bezig hield met de sponsoring, feestjes voor de gasten en het verblijf en vluchten voor de crew, want deze boot zeilde voornamelijk in de Med en de Carib. En regelmatig zat ze ook zelf in de rail.De laatste jaren zat Martine én in het bestuur van de Noordzee Club én was nauw betrokken bij het Watersportverbond als bestuurslid Platform wedstrijdsport. Op dit moment is ze weer vol enthousiasme bezig met de Stellendam Regatta, maar hoopt toch het stokje op korte termijn door te geven. Tijd voor andere dingen, waaronder met de camper op stap, én om zelf weer eens als opstapper een wedstrijdje te varen. We wensen haar daarmee veel plezier!


Roy van Aller erelid

27 maart 2024 - Tijdens de Dag van het Wedstijdzeilen in november was het al aangekondigd, onlangs tijdens de Algemene Ledenvergadering bekrachtigd en afgelopen zondag werd Roy door onze voorzi... Lees verder

Wie vaart mee naar London?

29 maart 2024 - Normaliter staat deze oproep alleen bij de Bemanningspool, maar om crew er op te wijzen dat er nu ook een schipper op staat die bemanning zoekt voor een toertocht naar London, m... Lees verder

>