De Shorthanded Awards 2019

18 februari 2020 - Nomineer de beste Doublehanded & Solo zeilers van Nederland! Op zaterdag 28 maart worden de Shorthanded Awards 2019 uitgereikt. Het doel van de Shorthanded Awards is het belonen van de prestaties van duo en solo bemande jachten op wedstrijdzeilgebied. Deze Awards zijn respectievelijk de Doublehanded Award en de Henk Bezemer Trofee.

De awards
Er zijn twee awards te verdelen, de Doublehanded Award gaat naar de Nederlandse boot/persoon/eigenaar/team die een bijzondere prestatie of prestaties heeft geleverd in het Doublehanded circuit.

De Henk Bezemer Trofee, eerder bekend als de Solo Challenge Award, wordt uitgereikt voor de meest bijzondere solo prestatie. Deze trofee is vernoemd naar de, in 2016 overleden, oud jury-voorzitter van de Shorthanded Awards en nestor van de Nederlandse zeiljournalistiek. 

Winnaars vorig jaar
Vorig jaar wonnen Chris Revelman en Pascal Bakker de Doublehanded Award voor hun prestatie in de Round Britain & Ireland Race. “Chris en Pascal hebben lang toegewerkt naar deze prestatie, ze hebben er veel voor gelaten en opgegeven. Het publiek heeft tevens aangegeven dat ze de vele media-aandacht en de leuke lezingen die het duo naderhand gaf erg hebben gewaardeerd,” was destijds het commentaar van juryvoorzitter Sander Bakker.

Mark Slats won de Henk Bezemer Trofee voor zijn prestatie in de Golden Globe Race. Juryvoorzitter Sander Bakker: “Een tweede plaats in deze gruwelijke non-stop rond de wereldrace, varend voor het goede doel en dat allemaal met een korte voorbereiding omdat Mark ook nog even de oceaan over moest roeien. Meer dan 200 dagen heeft hij alleen op zee gezeten, welke Nederlander doet hem dit na? Een stoer jongensboek is er niets bij.” 

Kandidaten
Voor de nominaties dit jaar kan iedereen kandidaten voor een ‘long-list’ voordragen. Uit deze voordrachten kiest de jury maximaal drie nominaties per Award. Vervolgens kiest de jury, na een gedegen discussie, uit deze nominaties per Award één winnaar. De procedure waarbij de ‘long-list’ van kandidaten wordt bepaald door het publiek, is met de introductie van de Shorthanded Awards ingevoerd om de zeilers meer invloed te geven op kandidaatstelling dan bij andere prijzen in de zeilsport gebruikelijk is.

Kandidaten die in aanmerking komen voor een van beide awards hebben in ieder geval als duo of solo meegedaan aan een nationale of internationale wedstrijd. Een internationaal deelnemersveld van enige allure is hierin vereist. Daarnaast is ook het behaalde resultaat van belang, podiumplaatsen hebben een hogere kans in aanmerking te komen. Tenslotte weegt de publiciteit die de deelnemer zelf heeft gegenereerd om de zeilsport te promoten mee.

Nomineren
Tot en met 10 maart is het mogelijk kandidaten te nomineren voor de beide awards via deze link:

https://forms.gle/VPBr1ryfbwbCbCKr8

Na 10 maart kiest de jury drie nominaties per Award, hieruit wordt op 28 maart vervolgens de winnaar gekozen.

De jury bestaat uit de volgende bekende namen uit de Nederlandse zeilwereld: Sander Bakker (voorzitter), Hans Bouscholte, Christa ten Brinke en Erik van Vuuren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ORC IRC 2H DQTC SC

Sevenstar Yacht Transport Official Logistics Partner of the NYYC

12 februari 2020 - Tijdens de Dag van het Wedstrijdzeilen eind 2019 hield oceaanzeiler en Sevenstar medewerker Wouter Verbraak al een presentatie over de transporten voor het WK IRC/ORCi in Newpor... Lees verder

Inschrijving 37ste Schuttevaer Race geopend

26 februari 2020 - De 37steSchuttevaerrace gaat op 3 juli van start in Stavoren. Dit jaar zal de Schuttevaerrace na lovende reacties de verkorte route wederom inzetten. De race tussen de verschill... Lees verder

>