Laatste nieuws

Schuttevaer Race 2018 met kortere en vernieuwde route

18 februari 2018 - Er is besloten om de route van de Schuttevaerrace voor de editie van 2018 in te korten. De voornaamste reden hiervoor is om de race toegankelijker te maken voor een breder publiek, en daarmee ............


Eindelijk weer een echte Goofies

13 februari 2018 - Tijdens de Goofies zeilwedstrijden van februari voeren de zeilers een afwisselende maar koude wedstrijd. Afwisselend omdat de wind tijdens de race vooral in de buien nogal van richting veranderde. In het eerste deel van de wedstrijd was er sprake van een .................


Rapport over ongeluk met lifeline

1 februari 2018 - Op 18 november vond er in de Clipper Round the World Yacht Race een ongeluk plaats waarbij een bemanningslid het leven verloor. De MAIB (Marine Accident Investigation Branch) heeft over de toedracht van dit ongeval een rapport gepubliceerd.


Nederlandse versie van de 2018 IRC regels

19 januari 2018 - In het nieuwe jaar verschijnen er natuurlijk allerlei nieuwe versies van bestaande documenten. Zo ook voor de IRC regels. Onze gewaardeerde Belgische collega Carl Sabbe heeft zich weer de moeite getroost om dit document naar het Nederlands te vertalen, waarvoor dank!


Breaking news: competitiekalender 2018!

23 december 2017 - Bijna kerstmis 2017 en nog geen competitiekalender voor de Verbondsbezem op de site. De vragen van de wedstrijdzeilers kwamen mondjesmaat binnen per telefoon, fax “wat is dat”, e-mail en WhatsApp. Het heeft dit jaar wat langer geduurd, maar om aan de vele verzoeken van de wedstrijdzeilers en wedstrijdorganiserende verenigingen tegemoet te komen moest er veel puzzelwerk worden verricht.