Ysbrand Endt en Frans Budel winnen Globe40

17 maart 2023 - Een wedstrijd rond de wereld, in 8 etappes, binnen negen maanden... Op de avond van 15 maart voeren Ysbrand en Frans met hun boot Sec Hayai als 2e over de finish. Ze eindigden daarmee ze op een eerste plaats overall in de Globe40. Aan de start waren zeven Class40's, een Franse monohull speciaal ontworpen voor offshore varen. Met zijn lengte van 12,19m boudt de boot het midden tussen de bekende Mini's 650 (6.50m) en de 60ft Imoca's (18.24m).

Feest

Op 25 maart vanaf 13.00 uur zullen Frans en Ysbrand arriveren in Scheveningen. De Jachtclub Scheveningen draagt bij aan de feestelijkheden door haar leden op te roepen om hen tegemoet te varen. Voor iedereen die hen wil feliciteren maar geen boot ter plekke heeft, is er de gelegenheid om hen in het Clubhuis van de Jachtclub Scheveningen te feliciteren.

Frans en Ysbrand zijn allebei lid van de Noordzee Club. Ysbrand heeft bovendien een functie als lid van de kascontrolecommissie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DH

Mogelijke wijziging ORC Certificaat 2023

15 maart 2023 - Ook al heeft u niets veranderd aan uw boot, uw ORC Certificaat kan ietwat gewijzigd zijn buiten vorig jaar. Er zijn twee belangrijke veranderingen binnen het ORC. De eerste heef... Lees verder

VVP aanpassing voor langkielers

3 april 2023 - Het is bekend: ORC is op wetenschap gebaseerd en de meest transparante handicaprating die er is. In de afgelopen maanden hebben de Noordzee Club (NZC) als klassenorganisatie en... Lees verder

>