Eredivisie Zeilen van start

21 mei 2016 - Na de eerste dag van de eerste speelronde van de Eredivisie Zeilen 2016 gaan de zeilers uit Roermond op kop in het klassement. Het team van de RR & ZV Maas en Roer won maar liefst .......

vier races van de zes. De wedstrijden worden gezeild op de Gouwzee voor de kust van Monnickendam en zijn live te volgen op YouTube. Daarnaast is de 2D-animatie live te volgen op het internationale SAP Sailing platform. De eerste speelronde duurt tot en met zondag 22 mei. 

Er wordt gezeild in zes boten, geleverd door de organisatie van het type J/70. De deelnemers wisselen na elke race van boot. Zo zijn er 18 wedstrijden gezeild in zeer goede zeilomstandigheden met wind variërend van 10 tot 15 knopen (kracht 3 à 4 beaufort). Alle 18 deelnemende verenigingen kwamen op de eerste dag zes keer in actie. Gastheer voor deze eerste editie was Waterland Yachtcharter in Monnickendam.

Reactie top drie deelnemers
Het team van zeilclub Almere Centraal met ervaren stuurman John den Englesman staat tweede en het jonge team van VWDTP uit Groningen aan het Paterswoldsemeer bezet de derde plaats. 

Max Visser schipper van RR & ZV Maas en Roer uit Roermond gaf de volgende toelichting:
“Het ging eigenlijk heel goed. Boven verwachting goed. Wij zijn heel erg tevreden. Alle andere teams hebben ook getraind en je weet niet wat je kan verwachten. We hadden gehoopt bij de eerste vijf. Maar dit is een mooi succes.” “In vergelijking met vorig jaar merk je dat in de top meer teams meedoen. Je merkt dat andere teams flink getraind hebben en de boothandling is veel beter. Teams gaan beter de boeien rond. Dus het komt dichter bij elkaar het is absoluut spannender.”

 John den Engelsman stuurman van Almere Centraal is heel tevreden. 
“We hebben een fantastische dag gehad. Voor iedereen perfecte omstandigheden. Beetje meer zon was mooi geweest. Maar als team hebben we het heel goed gedaan. We hebben een keer een foutje gemaakt en zijn aan de bovenboei blijven hangen. Maar daarna eigenlijk geen fouten meer gemaakt. Erg tevreden met vandaag.” 

Hoe is het niveau? 
“Het ging veel beter dan vorig jaar. Alle teams hebben getraind en dat kan je zien. Alle teams gingen veel beter de baan rond.” Jullie varen met een gemend team. Is dat het geheim? Haha ja zou je denken. We hebben twee hele goede dames in ons team die zijn gewend om mee te trainen. Je komt af toe wat gewicht te kort, maar als je kijkt naar onze resultaten dan speelt dat niet echt.”

Jasper Rijks grootzeiltrimmer van het VWDTP team gaf de volgende reactie:
“We hadden wel gehoopt dat we het zo goed zou gaan. Maar we zijn heel blij met ons resultaat. We hebben een goede voorbereiding gehad en goed getraind. Twee keer in Heeg en twee keer hier in Monnickendam. We zijn als team klaar voor het seizoen.” 

Hoe is de Eredivisie Zeilen geregeld bij de VWDTP? 
“We zeilen nu met deze vier mensen maar we hebben een coach, Frans Robertus. Hij is ook VWDTP lid en beslist wie hij opstelt.” 

Staan ze nu op de banken in Paterswolde? 
“Ja we hebben al heel veel reactie gekregen via de app en alle andere online groepjes. Het is feest in Paterswolde nu. Het leeft absoluut binnen de club. Er is tijdens een ALV besloten dat de vereniging hier 100% achter staat. Ze hebben ook een enthousiaste hoofdsponsor gevonden, de Nederlandse Inspectie Maatschappij.”


Zeilen rond Ierst

20 mei 2016 - Watersportvereniging IJburg en de redactie van het tijdschrift Zeilen hebben de handen ineengeslagen voor de organisatie van Zeilen Rond Ierst op zaterdag 4 juni. Graag nodigen... Lees verder

Spanning stijgt op dag 2 Eredivisie Zeilen

22 mei 2016 - Op de tweede dag van de eerste speelronde stijgt de spanning in de Eredivisie Zeilen competitie. De deelnemende teams zijn steeds meer aan elkaar gewaagd, met uitzondering ........ Lees verder

>