Geslaagde prijsuitreiking Noordzee Club en Shorthanded

26 november 2016 - Vrijdagavond 25 november werd de jaarlijkse prijsuitreiking van de competities 2016 om de Verbondsbezems en wisselprijzen gehouden in Het Huis van de Sport te Nieuwegein. De centrale hal was voor deze gelegenheid ................

aangekleed met fel gekleurde spinnakers en reclamevlaggen van de verschillende sponsoren die de feestelijke avond nog eens extra benadrukten. De avond werd geopend met een inleidend praatje door de voorzitter van de Noordzee Club en in een afwisselend programma tussen de gangen van het gezamenlijke diner door werden de prijswinnaars in het zonnetje gezet door Jan Geert Boeve en Erik van Vuuren in een kort gesprek hoe het resultaat tot stand was gekomen en wat de plannen voor 2017 waren.

Prijswinnaars 2016:
ORC 1           Coin Coin              Harry van Beuningen Trophy
ORC 2           Bach Yachting       Goeree Beker
ORC 3           De Ondeugd         Noord Hinder Prijs
ORC 4           Pura Vida              Flexicon Award

IRC 1            Coin Coin               Witte Raaf Prijs
IRC 2            Checkmate             Noordzee Beker
DQTC            Second Wave          Maas Prijs
2H                Ajeto!                     Magic Machine Cup

Special Awards 2016:
Naast de uitreiking van de jaarlijkse prijzen aan de competitiewinnaars werden ook de winnaars van de speciale prijzen, zoals de Prins Hendrik der Nederlanden Prijs voor verdienste van het zeezeilen en zeilen in het algemeen, de Pechvogel Prijs voor de grootste Pechvogel, de Coolhaas Prijs voor een uitstekende prestatie in het lange afstandzeilen en de Flipperkast Prijs voor het meest spraakmakende Jong Talent bekend gemaakt.

Prins Hendrik der Nederlanden Prijs         Peter en Aly Anink
Flipperkast Prijs (Jong Talent)                  Team Heiner Pups
Pechvogel Prijs                                         Hodspur / Patrick ten Brincke
Coolhaas Prijs                                           Il Corvo / Astrid de Vin

Shorthanded Awards:
In het najaar roept Shorthanded de zeilers op om kandidaten voor te dragen voor de Doublehanded en Solo Challenge Award, waarna de commissie bestaande uit voorzitter Sander Bakker, Erik van Vuuren, Hans Bouscholte en Lucas Schröder aan de slag gaat om uit de meerdere voordrachten de nominaties te kiezen en een winnaar aan te wijzen.

Sander: Dit jaar bereikte ons zeilers het trieste nieuws dat Henk Bezemer, bij velen bekend als (solo) zeiler, auteur, redacteur van het eerste uur en avonturier maar tevens vader, echtgenoot en voormalig voorzitter van de jury van de Shorthanded Awards heeft losgegooid voor zijn laatste en misschien wel mooiste solo trip. Jules Banffer, als shorthanded organisator van het eerste uur, reikt de Solo Challenge Award postuum uit aan Yvonne Bezemer en maakte bekend dat de naam “Solo Challenge Award” wordt gewijzigd in de “Henk Bezemer Trofee”.

Voor de Doublehanded Awards zijn door de jury 3 nominaties aangewezen:
John van der Starre en Robin Verhoef voor het winnen van de 2H competitie en het preparen van hun nieuwe boot “Ajeto!” voor de best mogelijke shorthanded performance.

Yvonne Beusker en Erik van Vuuren voor het winnen van de North Sea Race met de “J / 105 Panther” en is Shorthanded Yvonne zeer erkentelijk voor de lobby tijdens het World Sailing Congress in Barcelona om voor het eerste een 2H klasse te integreren in zowel EK als WK.

Chris Schram, Raymond Roesink en Ken Parson. Met Raymond stond Chris maar liefst negen keer op het podium in het Nederlandse 2H circuit en met Ken Parson heeft hij ook nog veel wedstrijden in het engelse RORC circuit gevaren en een aantal podium plaatsen behaald. Daarnaast vind Chris ook nog tijd om van alle wedstrijden, succesvol of niet, hele mooie en vooral smakelijke verhalen via social media te verspreiden.

Het was voor de jury geen eenvoudige beslissing en heeft niet alleen gekeken naar prestaties, maar vooral ook naar passie en toewijding, zowel op het water als op de kant.

De winnaars van de Doublehanded Award 2016 zijn geworden Chris Schram met als vaste crew Raymond Roesink en Ken Parson.

De Noordzee Club en Shorthanded kunnen met de jaarlijkse prijsuitreiking weer terugkijken op een geslaagd evenement.

ORC IRC 2H DQTC

Succesvolle "Dag van het Wedstrijdzeilen"

21 november 2016 - Afgelopen zaterdag werd wederom de gecombineerde “Dag van het Wedstrijdzeilen in Kajuitzeiljachten” georganiseerd door de Noordzee Club. Sinds 2015 worden zowel de zeilers, meet... Lees verder

Wedstrijdkalender 2017

27 december 2016 - Bij de presentatie van de wedstrijdkalender 2017 tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de “Dag van het wedstrijdzeilen in kajuitzeiljachten” waren nog niet alle data voor het se... Lees verder

>