Markermeercup 2017

6 mei 2017 - Een nieuw initiatief op het Markermeer heeft het levenslicht mogen aanschouwen en wel in 2017 wordt er voor het eerst de mogelijkheid geboden om te strijden om .........

De Markermeercup is een initiatief van de 6 wedstrijdorganiserende verenigingen aan het Markermeer.
Deze verenigingen willen graag het deelnemen aan wedstrijden bevorderen en het wedstrijdzeilen toegankelijk maken voor zeilers die niet meerdere hele weekenden per jaar willen of kunnen deelnemen.
De Markermeercup is een laagdrempelige competitie voor iedereen die af een toe een dagje wil wedstrijdzeilen. Dus kan of wil je alleen op de zaterdag of alleen op de zondag deelnemen  aan een van de evenementen dan is dat geen probleem én je maakt nog gewoon kans om Markermeercup te winnen.

 Voordelen van deelname aan de Markermeercup:

- Lekker makkelijke delivery;

- Kiezen of je hele evenementen deelneemt, of alleen zaterdag of zondag;

- Een prijs / bokaal voor de boot die over een seizoen het beste vaart;

- Geen extra kosten, gewoon deelnemen aan de wedstrijden;

- Inschrijven doe je gewoon bij de deelnemende evenementen, je hoeft niet apart te melden dat je (ook) aan de Markermeercup mee wilt doen.

Deelnemende evenementen zijn:
- 50 Mijls
- Y-Toren race
- Almere Regatta
- Flevo Race
- Pampus Regatta
- Zuiderzeeweek
- Lelystad Regatta

Schrijf je in voor één of meerdere wedstrijden van de, aan de Markermeercup deelnemende evenementen, en WIN die cup!

Like us op facebook: https://www.facebook.com/Markermeercup/

Competitiereglement 

1. VOORWAARDEN VOOR KLASSERING Deelnemers aan de Markermeercup dienen te voldoen aan het deelnamerecht zoals vastgelegd in de Regels voor Wedstrijdzeilen en de Bepalingen van het Watersportverbond.

 

2. WEDSTRIJDEN De evenementen die meetellen voor de Markermeercup worden jaarlijks door de wedstrijd gevende verenigingen rond het Markermeer vastgesteld.  De betreffende evenementen met het totaal aantal geplande wedstrijden worden minimaal 2 maanden voor het begin van het eerste evenement bekend gemaakt op: • Facebook pagina Markermeercup en/of • Website van de organiserende verenigingen 

 

3. KLASSEN De volgende klassen kunnen deelnemen aan de Markermeecup  • ORC klassen 1, 2, 3 en 4 Fullcrew • ORC klassen 1, 2, 3 en 4 TwoHanded • SW Klasse

 

4. UITSLAGVERWERKING Voor het berekenen van de totaal uitslag worden de uitslagen per wedstrijd van een evenement gebruikt zoals aangeleverd door het wedstrijdcomité van het evenement, eventueel aangepast na een uitspraak in Hoger Beroep. De stand en uitslag wordt door de Noordzeeclub berekend en op de Facebook pagina Markermeercup gepubliceerd.

 

5. SCOREN Er wordt per ingeschreven boot gescoord volgens het Noordzee Club Scoring System (zie  www.noordzeeclub.nl). Gedurende de competitie kunnen dus meerdere personen de verantwoordelijk persoon van een ingeschreven boot zijn. De totaal score wordt bepaald door de beste scores per losse wedstrijd uit maximaal: • Helft van het totaal aantal geplande wedstrijden voor de klasse + 1 (even aantal wedstrijden); óf • Helft van de het totaal aantal geplande wedstrijden voor de klasse afgerond naar boven (oneven aantal wedstrijden).

 

6. VASTSTELLING VAN DE WINNAARS De winnende boten zijn de boten die de meeste punten hebben gescoord. Er worden prijzen beschikbaar gesteld in de: • ORC klassen 1, 2, 3 en 4 Fullcrew • ORC klassen 1, 2, 3 en 4 TwoHanded • SW Klasse Wanneer twee of meer boten een gelijk puntentotaal scoren in hun klasse is Appendix A.8 van de Regels voor Wedstrijdzeilen van toepassing. 

 

7. PRIJZEN De prijs bestaat per klasse uit een  wimpel of beker met inscriptie/opdruk, vermeldende de naam van de boot, het jaar van uitreiking en de klasse.

 

8. ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN  Als er zich situaties of omstandigheden voordoen waarin dit reglement niet voorziet, dan beslist de protestcommissie van het laatst gezeilde evenement.

ORC SH

Flevoland Regatta klaar voor een nieuwe start

28 april 2017 - De Flevoland Regatta is de voortzetting van de regatta die onder de naam Lenco Regatta bekend is geworden. Op de kalender van de Noordzee Club staat dan ook op .......... Lees verder

Zeilrace & Rally 2017 naar Plymouth

7 mei 2017 - Op 15 juli 2017 om 17.00 uur in de middag klinkt het startschot voor de 13e Editie van de Scheveningen Zeilrace & Rally. Dan start onze tweejaarlijkse langebaan zeezeilwedstrijd... Lees verder

>