Wie wint de "Henk Bezemer Award"?

7 februari 2019 - De Henk Bezemer Award, een eer deze te mogen ontvangen voor vele solo zeilers. Niet alleen omdat je hiermee wordt beloond voor een bijzondere solo prestatie op zeilgebied.

Maar ook omdat deze prijs is vernoemd naar de in 2016 overleden, oud jury-voorzitter van de Shorthanded Awards: Henk Bezemer.

Henk Bezemer was de nestor van de Nederlandse zeiljournalistiek, vanaf het eerste uur betrokken bij Zeilen als redacteur. Werd voor het grote publiek bekend door zijn spraakmakende solo avonturen met een Waarschip 570 op de oceaan. Hij zeilde in 1990 van Nederland naar de Azoren en terug. Herhaalde deze reis later nog eens zonder moderne navigatie apparatuur.

Wie verdient de Henk Bezemer Trofee voor zijn of haar solo prestaties in 2018? Nomineer nu!
http://www.noordzeeclub.nl/shorthanded-awards

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2H

Definitieve klassenindeling 2019

6 februari 2019 - Zoals gecommuniceerd via een eerder nieuwsbericht zal in 2019 de GPH opnieuw zal worden gebruikt voor de klassenindeling. De definitieve klassengrenzen zijn nu vastgesteld en ku... Lees verder

Goofies zeilwedstrijd van 2 februari 2019

13 februari 2019 - Zaterdag 2 februari werd de versie van de traditionele Goofies zeilwedstrijden op de Oosterschelde voor Colijnsplaat gehouden. Vooraf keken de meeste deelnemers naar aanleiding... Lees verder

>