Sander van Essen en Emiel Ostendorf winnen NK DH

24 april 2024 - Het is nog maar april en het eerst Nederlands Kampioenschap is al gezeild. Afgelopen zaterdag werd onder onstuimige omstandigheden gestreden voor het NK Double Handed tijdens de 50 mijls van Lelystad. Begrijpelijk, maar jammer genoeg voor iedereen, koos een aanzienlijk deel van de honderd inschrijvingen in ORC en SW voor het behoud van hun spullen, en gingen de battle niet aan.

Gelukkig deden ruim voldoende boten dit wel en kon er na vier jaar weer een NK DH worden gevaren. Na een spannende strijd kwamen Sander van Essen en Emiel Ostendorf met Fast Food, hun FF95, als winnaars uit de strijd. De Ajeto! met Robin Verhoeff en John van de Starre werden 2e en een 3e plaats was voor de Jongeheer met Paul Manuel en Erik van Vuuren. Allemaal van harte gefeliciteerd namens het bestuur van de Noordzee Club.
Voor alle uitslagen klik hier.


Emiel Ostendorf, Sander van Essen, Erik van Vuuren, Paul Manuel en John van der Starre.Het organiseren van een NK was nieuw voor het wedstrijd comité o.l.v. Patrick ten Brinke en wedstrijdleider Walter Ganzevles, maar alles verliep soepel en er werd een mooie baan gevaren. "Een pluim voor die mannen en hun team vrijwilligers," aldus Willem Schopman die namens de Noordzee Club betrokken was. "Er werden - zoals altijd bij een NK - diverse controles uitgevoerd, zo ook op het gewicht van de crew. Een aantal crews waren hiervan niet op de hoogte en zaten er dan ook boven. Ab Pasman en Willem Ellemeet van onze Technische commissie hebben op vrijdagavond nog certificaten aangepast, zodat iedereen toch met de juiste papieren kon startten. Een mooi voorbeeld van goede samenwerking". 

Patrick ten Brinke en Walter Ganzevlez

 

 

 

 

 

 

 


Offshore Double Handed World Championship

16 april 2024 - Welk duo wil kans maken om het Offshore Double Handed Wereldkampioenschap in Lorient te varen? Van 24 september tot 1 oktober wordt er met een maximum van twintig Sun Fast 30 On... Lees verder

C70 Trophy voor Nederland

13 mei 2024 - De C70 Trophy Netherlands vs. Great Britain - ingesteld door de RORC en te winnen tijdens de North Sea Race - gaat naar het land met de beste drie presterende jachten. Dit jaar... Lees verder

>