Special Awards 2021 Uitgereikt

28 maart 2022 - Op zaterdag 26 maart werden in het prachtige nieuwe clubhuis van Jachtclub Scheveningen de jaarlijkse Awards en de prijzen voor de Najaarscompetitie 2021 van de Noordzee Club uitgereikt. Ondanks de ‘voorbije’ coronaperiode was er gelukkig voldoende reden om te winnaars uit te nodigen en toe te juichen.

En de winnaars van de Awards zijn:

Double Handed Award 2021: Team Sec. Hayai

De winnaar van de Double Handed Award 2021: Team ‘Sec. Hayai’, met Frans Budel (links) en Ysbrand Endt (rechts). In opmaat tot de Globe 40 rond de wereld race, heeft dit team het afgelopen jaar meer dan eens van zich laten horen door deelname aan races waar menigeen van droomt: de Fastnet race, Normandy Channel Race en de Transat Jaques Vabre. Ze varen daarin met hun Class 40 tegen veel recentere en erg moderne Class 40’s. Gelukkig is er ook een vintage klassement en daarin wisten de heren telkens het erepodium te betreden!

 
Prins Hendrik der Nederlanden Beker: Lennard van Oeveren

Lennard van Oeveren (recht op de foto) wist in 2020 en 2021 het Wereldkampioenschap in de Swan 45 klasse te winnen. Al decennialang zeilt Lennard met zijn ‘Team Motions’ in de voorste gelederen mee en heeft daarmee vele zeilers (m/v) in de gelegenheid gesteld zich verder te ontwikkelen in het zeezeilen. Als blijk van waardering voor zijn inzet voor het Nederlandse zeilen, is de prijs van Verdienste dan ook terecht aan Lennard van Oeveren toegekend.
 
Flipper Kast Trofee: Laura van Veen

Deze prijs - aangeboden door het Bestuur van de Noordzee Club als aanmoedigingsprijs voor jong talent - is gewonnen door Laura van Veen. Als talentvol zeilster stapte zij van de Laser Radiaal naar de grote boten en herontdekte zij haar passie voor de zeilsport. Sindsdien werd zij mede door de extra coaching vanuit Bouwe Bekking en Gerd-Jan Poortman een graag geziene versterking op menig bekend racejacht. Laura is iemand die zich blijft ontwikkelen en pakt iedere kans die langskomt. Om een goede reden kon ze de prijs niet in ontvangst nemen: al zeilende tussen Sint Maarten en Lissabon lag Scheveningen even niet op de route.
 
Pechvogel Prijs: Wim van Slooten en Jochem Nonhebel

De prijs die waarschijnlijk ongewenst de hoogste investering en het meeste doorzettingsvermogen heeft gevraagd, kwam toe aan Wim van Slooten en Jochem Nonhebel. Met hun ‘Firestorm’ braken zij in het voorjaar voor de kust van Scheveningen de mast. In allerijl werd een nieuwe tuigage georganiseerd en bereidde Wim en Jochem zich voor in een poging hoog te eindigen in de Fastnet Race. Met veel wind werd er gestart en nog voordat de Firestorm de Solent achter zich had gelaten, verloor één van de deelnemers de controle over het schip verloor en voer bij de ‘Firestorm’ naar binnen waarmee de race voor Jochem en Wim over was. Tenslotte ging het indienen van het protest ook niet van een lijen dakje. Hoeveel pech kan een team hebben?! Hoeveel doorzettingsvermogen moet een team hebben?!

 

 

 

 

 

 

 

ORC 2H

Webinar IRC European Championships 2022

26 februari 2022 - Dit jaar wordt vanuit Breskens het Europees Kampioenschap IRC verzeild van 25 t/m 28 augustus. Als hulp bij je voorbereiding organiseert de Nederlandse Noordzee Club in samenwer... Lees verder

Bestuurswisselingen en meer tijdens de ALV

30 maart 2022 - Voorafgaand aan de Noordzee Club Lezing 2022 vond de jaarlijkse ALV plaats in het prachtige nieuwe clubhuis van de Jachtclub Scheveningen, drijvend tussen de jachten. De voorst... Lees verder

>