Goofies nieuwjaars editie met stevige wind en flinke zeegang

5 januari 2020 - De Goofies zeilwedstrijd op de Oosterschelde voor Colijnsplaat was zeker geen makkie voor de schippers en hun bemanning. In het eerste rak met stroom .........

mee en wind tegen was het vooral de zeegang die op sommige zeilers indruk maakte Verschillende schippers rapporteerden “enorme kuilen”. Niet alle boten kwamen er zonder schade vanaf. Een drietal boten moest opgeven wegens schade aan de zeilen. Één boot stopte omdat een bemanningslid een hoofdbeschadiging opliep door een val. Tenslotte ging de MOONPALACE na aanvankelijke schade aan zijn voorzeil in de haven een ander zeil halen; vertrok opnieuw en voer de wedstrijd als nog uit. Klasse! Het spreekt vanzelf dat ze niet vooraan eindigde.

De baan kende voldoende afwisseling met kruisrakken, ruimwindse rakken en een prachtig spinaker rak in het tweede deel van de race. De wind was toen al iets  afgenomen.

Er bleef echter ruim voldoende wind staan om in dat stuk van de baan geweldige snelheden te halen.

Bemanningen die van ‘raggen’ hielden konden hun hart ophalen.

 

De uitslagen van de Goofies zeilwedstijden van januari 2020

 

ORC A

Winnaar in ORC A werd Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR voor Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK en Luc Feremans uit Schilde (B) met de ANTILOPE die derde werd.

IRC A

In IRC A ging de overwinning naar Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR voor Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK en René Gommers uit Overasselt die met de OLYMPIX derde werd

 

ORC B

Winnaar in ORC B werd Kees de Ridder uit Kats met de ALDEBARAN V voor Bas Dijkhuizen uit Kamperland met de ELYXIR en  Eric-Jan de Ridder uit Oss met de VINDIO die derde werd.

 

IRC B

In deze klasse won Laurent Vercammen uit Nijlen (B) met de WHITE RABBIT voor Bert Janssen uit Morsel(B) met de CAMINATA en Christof Lamproye uit Kortenberg (B) die met de ENIGMA derde werd.

 

ONGEMETEN A:

In de klasse ONGEMETEN A won Chris Houbolt, uit Rijsbergen met het jacht  KAREL MET DE HOUTEN POOT voor Mark van Driel uit Rhoon met de FAMOUS GULL 2 en Philip de Cort uit Hemiksem (B) die met de WALHALLA derde werd.

 

ONGEMETEN B

Winnaar werd het jacht FARTHER BRUIN  van schipper Jan-Jacob Muyls uit Meise (B) voor Stephan Schodts uit Huldenberg(B) met de SPINDRIFT en Adri van de Velde uit ‘sHeer Hendrikskinderen die met de SPOTGAAI derde werd.

 

De volgende Goofies zeilwedstrijd in Colijnsplaat is op 1 februari 2020.

ORC IRC

Vernieuwde competitie in 2020

1 januari 2020 - Zeilers in ORC en IRC gemeten boten strijden al jaren met veel enthousiasme om de Noordzee Club Verbondsbezem Competitie en Nederlandse Kampioenschappen. De Verbondsbezem is een... Lees verder

Kalender en Scoring Competitie 2020

12 januari 2020 - In de afgelopen periode is er op verscheidene niveaus hard gewerkt om het resultaat van de Focusgroep met betrekking tot een vernieuwde opzet van de “Noordzee Club Verbondsbezem... Lees verder

>