Inschrijving Almere Regatta komt op gang.

13 mei 2017 - Bij het verzenden van deze Nieuwsbrief stond de teller op 16 inschrijvingen. Hierbij een aantal zeer bekende namen, hetgeen garant staat voor mooie ...............

Bij het verzenden van deze Nieuwsbrief stond de teller op 16 inschrijvingen. Hierbij een aantal zeer bekende namen, hetgeen garant staat voor mooie wedstrijden.
De ORC wedstrijden tellen mee voor de ORC kompetitie om de jaarlijks uit te reiken Verbondsbezem.
Tijdens de Almere Regatta wordt er ook weer gestreden om de  X-Yachts Holland Cup.
De wedstrijden in de J-109 en Kwarttonners klasse tellen mee voor hun over-all kampioenschappen 2017.
Je vindt alle informatie over de wedstrijd, het walprogramma en overige informatie op onze site www.almereregatta.nl.

 

Langebaan wedstrijd: wedstrijdzeilen zonder stress!

 

Je kunt naast de bekende UP-Down banen ook inschrijven voor Langebaanwedstrijden. Het varen van een Langebaan wedstrijd biedt je de gelegenheid om kennis te maken met het wedstrijdzeilen, maar zonder al te veel gedrang bij de start. We varen hier 2 wedstrijden per dag in een relaxte sfeer.
Naast de  X-Yachts Familie Klasse, staat de inschrijving ook open voor SW-klasse.
De X-Yachts in de Familie Klasse varen zonder spinnaker.  In de SW-klasse mag je met spinnaker varen, maar hoeft niet. Let wel op: dit heeft natuurlijk gevolgen voor je handicap.
In de SW-klasse heb je geen meetbrief nodig. Je handicap wordt bepaald door de organisatie op basis van (de aan te leveren gegevens) van je boot.
 Daarnaast kun je deel nemen aan het altijd zeer gezellige walprogramma op zaterdagavond met een BBQ en live muziek.
Je kunt je hieronder aanmelden. Inschrijfgeld is €70 per boot. Deelname aan de BBQ is €17,50 per persoon. Desgewenst kun je ook het ontbijt en lunch via de organisatie laten verzorgen voor €8,50 p.p.

X-Yachts Holland Cup

 

Op 20 & 21 mei wordt de zesde editie van de X-Yachts Holland Cup gehouden. Het is de derde keer in Marina Muiderzand in samenwerking met de Almere Regatta.
 Wij nodigen alle X-Yachts eigenaren uit om dit weekend naar Marina Muiderzand te komen om te zeilen en natuurlijk voor de sociale activiteiten met de andere clubleden.
De gemeten X-Yachts (Sport-klasse) kunnen zich inschrijven bij de ORC-klassen. Voor de Familie-klasse, die zonder spinnaker varen, wordt een aparte baan uitgezet rondom bestaande boeien op het Markermeer. Per dag worden 2 wedstrijden gevaren.
Vooraf word je uitgebreid op de hoogte gebracht van de baan die je gaat varen en de regels die er gelden. Dit geldt voor beide dagen. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen.
Ook voor zeilers met weinig of geen wedstrijdervaring is dit een leuk evenement en biedt het zeilen in de Familie-klasse de mogelijkheid om een idee te krijgen van wedstrijdzeilen zonder al te veel stress, want het gaat bovenal om het plezier dat je samen hebt.
Op zaterdag 20 mei is er na afloop een X-Yachts borrel en een gezamenlijk diner/feestje. Probeer het een keer en je bent een bijzondere zeilervaring rijker en ontmoet andere clubleden.

 

Eenheidsklassen

 

Bij de komende AR hebben we eigen starts gereserveerd voor de:

  • J-109
  • J-80
  • 1/4-tonners
  • FF65
  • Pulse 600

Hierbij gelden de volgende restricties:

  • er dienen 5 of meer deelnemers in een eigen startgroep ingeschreven en aangemeld te zijn
  • per wedstrijdbaan mogen niet meer dan 5 startgroepen ontstaan

 

 

Nog een aantal vrijwilligers gezocht

 

We kunnen nog een aantal vrijwilligers gebruiken met name voor taken op start- en finishschepen.
Heb je tijd en zin: meld je dan aan. Wij zorgen voor eten, drinken en desgewenst overnachting.

ORC DQTC

Redemption Among The Zephyrs

11 mei 2017 - Living near a busy highway or tram tracks you somehow manage to filter out the noise and sleep peacefully. Same on a sailboat, where routine sounds fade to the background – wate... Lees verder

Controles bij Verbondsbezem evenementen

7 juni 2017 - Inmiddels is het wedstrijdseizoen van start gegaan. De eerste races zijn geweest: Van Uden Reco Stellendam Regatta, Y-Toren race, Almere regatta en North Sea Regatta. De oud-ged... Lees verder

>